First Degree Apollo Plus – review en tips

First Degree Apollo Plus review en ervaringen

De First Degree Apollo Plus is een houten roeitrainer met waterweerstand. Deze roeitrainer zit in het middensegment qua prijs als het gaat om dit soort roeimachines. In onze First Degree Apollo Plus review nemen we deze roeimachine uitgebreid onder de loep en geven we ons expert oordeel.
Dus wil je weten of deze First Degree Apollo Plus de juiste keuze is voor jou en wat eventuele alternatieve opties zijn, lees dan snel verder.

Overigens heeft First Degree de Apollo serie in meerdere uitvoeringen. We zochten voor je uit wat de verschillen zijn.
Om het dan nog verwarrender te maken gebruiken webshops soms verschillende benamingen, zo wordt de First Degree Apollo Plus ook wel een de First Degree Fitness Apollo Hybrid Rowe AR plus roeitrainer genoemd. Dat is een hele mond vol….

First Degree Apollo – uitvoeringen

De Apollo serie van First Degree kent meerdere uitvoeringen die onderling wel verschillen, maar toch ook weer niet zo gek veel. De Apollo Plus is er in de uitvoeringen

 • First Degree Apollo Plus Ash en
 • First Degree Apollo Plus Black

Samen met de

 • First Degree Apollo V

Zijn dit de meest voordelige roeitrainers met waterweerstand van First Degree. Wat zijn dan de verschillen tussen deze roeitrainers? De Apollo Plus Ash en de Apollo Plus Black de mogelijkheid om 4 verschillende weerstanden in te stellen, verder verschilt alleen de kleur, licht essen of zwart.
De Apollo V heeft 5 weerstanden en is daardoor ietsje duurder en is alleen in licht essen beschikbaar.
Verder zijn deze roeimachines qua mogelijkheden identiek.

Actuele First Degree Apollo Plus aanbieding (Essen)

Actuele First Degree Apollo Plus aanbieding (Black)

Actuele First Degree Apollo V aanbieding

First Degree Apollo Plus review

Met de First Degree Apollo Plus haal je een zeer stabiele en nette roeitrainer met luchtweerstand in huis. Of je nu de Apollo Plus Ash of Black of de Apollo V op het oog hebt. De roeitrainers zijn bijna identiek, alleen de Apollo V heeft 5 weerstand niveaus in plaats van 4. Dus deze review geldt eigenlijk voor alle 3 de modellen.

Deze First Degree Apollo is niet helemaal in hout uitgevoerd, alleen delen van de geleidede rail en het zitje. De verdere constructie is in zwart metaal. Wil je dat ook in hout, dan kom je uit bij de First Degree Viking modellen, daar betaal je dan wel ongeveer 500 Euro meer voor.

Display

De display zit aan de linkerkant van de roeitrainer. Persoonlijk heb ik de display liever in het midden en dan graag ook op een hoogte dat je min of meer gedwongen wordt mooi rechtop te zitten. Je loopt nu het risico dat je een beetje scheef gaat zitten. Dat is een punt van aandacht, zeker als je veel uren traint.

Verder heeft de display/console een ‘auto start’ modus. Dus niets instellen, gewoon starten met roeien. Op de console kan je de

 • Tijd – verstreken tijd
 • 500m tijd
 • Watt
 • Afstand – afgelegde afstand in meters
 • SPM – slagen per minuut
 • calorieën – geschat aantal verbrandde calorieën per uur
 • Weerstand – welke weerstand ingesteld is
 • Hartslag (hartslagband moet gekoppeld zijn

Ergonomie

Met de ergonomie zit het wel goed met dit First Degree Apollo roei apparaat. Verstelbare voetsteunen en een ergomisch zitje, ook nog eens uit te breiden met een optionele rugleuning samen met de grote zithoogte (optioneel met een ‘elevate kit’ nog hoger te maken) zijn onderdeel van deze roeitrainer.
De weerstand is waterweerstand en dit zorgt voor een zeer natuurgetrouwe weerstand, waarbij je meer tegendruk ervaart wanneer je zelf meer kracht zet. Fijn is dat je de weerstand makkelijk aan kunt passen via de console. Zo kan je jouw warming up en cooling down bijvoorbeeld met een iets lagere weerstand doen dan de kern van je training.

Wist je dat

Veel mensen een veel te hoge weerstand gebruiken tijdens hun workouts en je betere resultaten bereikt bij een wat lagere weerstand, een effectieve ‘haal’ en een wat hoger aantal slagen per minuut? Lees alles over spm en weerstand.

Voor wie is de First Degree Fitness Apollo Plus geschikt?

De First Degree Apollo Plus is zeer geschikt voor alle soorten trainingen. Ook als je wat zwaarder en/of langer bent kan je flink ‘los’ gaan op dit roei apparaat. De zithoogte is standaard al redelijk hoog, met de optionele ‘elevate kit’ kan je deze nog verhogen.
First Degree Fitness heeft dit product niet alleen voor de thuismarkt ontwikkeld, maar ook voor professionele omgevingen en levert zijn waterroeiers ook aan fitness centers, hotels, sportclubs, universiteiten en fysio therapeuten. Dat geeft aan dat je een kwalitatief goed roeitrainer koopt waar je jaren plezier van kunt hebben.

Wij zijn bijzonder gecharmeerd van de mogelijkheid de weerstand aan te passen zonder dat je het waterniveau hoeft te wijzigen. Zo kan je toch tijdens de training nuances aanbrengen. Overigens kan je door meer of minder water in de tank te doen ook nog deze 4 weerstand niveaus meer op jouw persoonlijke situatie afstemmen.

Wil je met fitness apps trainen, of met standaard programma’s dan zal deze Apollo Plus jou tegenvallen, die mogelijkheden zijn er niet. Maar zonder deze mogelijkheden kan je ook prima zelf jouw cardio of interval trainingen samenstellen en afwerken.

Andere alternatieven voor de Apollo Plus

Van hetzelfde merk is de First Degree Viking, met meer houten elementen, een mooier maar duurder alternatief.
De WaterRower Performance Ergometer, van DE STANDAARD op het gebied van waterroeiers heeft echter onze voorkeur. Deze roeitrainer heeft veel meer trainingsmogelijkheden met programma’s en gebruik van een app. Kan alleen met een telefoon of tablet gebruikt worden die als console gebruikt wordt, dus meer eigentijdse benadering van het concept trainen.

Over First Degree

First Degree kent meerdere betekenissen, die allemaal wel een beetje van toepassing zijn op producten van dit merk. Er is van te voren goed over nagedacht en behoort tot de top van de roeitrainers.

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen de First Degree Apollo Plus en de Apollo V?

De Apollo Plus heeft 4 instelbare weerstanden en de Apollo V, de naam zegt het al, vijf. De laatste is dan ook ietsjes duurder, maar voor de rest exact hetzelfde

Wat zijn alternatieven voor de First Degree Apollo Plus?

Als alternatief zijn de WaterRower Performance ergometer, wel te gebruiken met fitness apps en geheel in hout uitgevoerd en de Virtufit Row 800, compact maar niet van hout maar wel de helft goedkoper de moeite waard om te bekijken.

Samenvatting en conclusie

De First Degree Apollo Plus is een houten roeitrainer met waterweerstand. In deze review worden de verschillende uitvoeringen besproken en wordt het expert oordeel gegeven. De Apollo Plus Ash en Black bieden 4 weerstandsinstellingen, terwijl de Apollo V er 5 heeft. De roeimachines zijn qua mogelijkheden identiek.

De review benadrukt de stabiliteit en ergonomie van de roeitrainer, maar merkt op dat het display aan de linkerkant is geplaatst, wat mogelijk een ongemakkelijke houding kan veroorzaken. De Apollo Plus is geschikt voor diverse soorten trainingen en is populair zowel voor thuisgebruik als in professionele omgevingen. Alternatieve opties zijn onder andere de First Degree Viking en de WaterRower Performance Ergometer.

De First Degree Apollo Plus is een solide keuze voor een houten roeitrainer met waterweerstand. Het biedt een goede ergonomie en natuurgetrouwe weerstand. Hoewel het ontbreekt aan geavanceerde trainingsmogelijkheden en fitness-apps, is het geschikt voor verschillende soorten trainingen en zowel thuisgebruik als professioneel gebruik.

Als alternatieven kunnen de First Degree Viking en de WaterRower Performance Ergometer worden overwogen, afhankelijk van de voorkeur voor houten elementen en extra functies.

De First Degree Apollo Plus is een houten roeitrainer met waterweerstand. Hij wordt ook wel hybride genoemd omdat de weerstand op 4 niveaus handmatig kan worden aangepast zonder het waterniveau in de tank te wijzigen.

+ rail van 110 cm
+ belastbaar tot 150 kg
+ weerstand electronisch verstelbaar (4 stappen)
+ prachtig design
– niet koppelbaar aan fitness apps

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine