Is deze Virtufit Easy Fit roeitrainer de juiste roeitrainer voor thuis vraag je jezelf waarschijnlijk af. Uiteraard moeten wij daar het antwoord op schuldig blijven, maar wat we wel kunnen doen is jou alle informatie over deze Easy Fit geven zodat je zelf deze keuze kunt maken.
Ook geven we aan wat eventuele alternatieven voor deze Virtufit roeitrainer zijn, want in deze prijsklasse is er veel concurrentie.

Virtufit Easy Fit review – eerste indruk

Deze magnetische roeitrainer ziet er uit zoals bijna iedere magnetische roeitrainer. Maar is wel wat robuuster uitgevoerd dan de meeste goedkope roeitrainers. Dat moet ook wel want de leverancier geeft aan dat de Virtufit Easy geschikt is voor personen tot 200m lang en een belastbaar gewicht van 130 kg heeft. Dat is redelijk uniek in deze prijsklasse. Ook wanneer je niet lang/zwaar bent is dit een voordeel omdat het daardoor een stabiele roeitrainer is waar je goed je kracht op kwijt kunt.

Virtufit Easy Fit aanbieding – prijsvergelijker

Deze populaire roeitrainer is bij meerdere webshops verkrijgbaar. Wij checken iedere dag de actuele prijzen, dus zo ben je verzekerd dat je de allerbeste Virtufit Easy Fit aanbieding vind. Niet altijd zal er veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders zitten.

Trainingsmogelijkheden

Helaas heeft deze roeimachine geen standaard training programma’s, dat is voor sommige mensen zeker een gemis. Ben je zelf in staat trainingen samen te stellen, eventueel behulp met training programma’s vanaf het internet dan hoeft dit geen probleem te zijn.

Wel heeft deze roeimachine de mogelijkheid om op 16 verschilende weerstand niveaus te trainen, zodat cardio of kracht kunt trainen, of een combinatie van deze twee.

Virtufit Easy Fit roeitrainer
Een roeitrainer die geschikt is voor een grote groep mensen, ook als je wat langer en/of zwaarder bent. Robuust en toch compact op te bergen.

De display is niet verlicht en toont de volgende waarden:

  • tijd
  • calorieën
  • spm
  • aantal roei slagen

Wat ook jammer is dat je niet op hartslag kunt trainen.

Virtufit Easy Fit roeitrainer - eenvoudige display

Ergonomie

Voor wat betreft de ergonomie kunnen we kort zijn. Het zitje en de handgreep zijn redelijk standaard, een nadeel is dat de voetsteunen niet verstelbaar zijn. Heb je heel grote of juist heel kleine voeten dan zou dit wel eens een probleem kunnen zijn.

Monteren en opbergen

Met de handleiding erbij zit deze Easy Fit redelijk snel in elkaar. Dus je kunt al snel je eerste workout doen. Na je workout is dit roeiapparaat snel, compact en gemakkelijk op te bergen, want hij is inklapbaar en heeft handige transportwieltjes.

Virtufit Easy Fit ervaringen

Er zijn eigenlijk niet veel ervaringen te vinden van gebruikers op de diverse sites. De ervaringen die we konden vinden waren echter heel positief.
Toch zijn wij zelf maar matig enthousiast over deze roeimachine.

Alternatieven voor de Virtufit Easy Fit

Wij werden niet heel erg enthousiast van deze Virtufit roeimachine, dat had je misschien al tussen de regels door gelezen.
We denken dat er best wel betere alternatieven zijn, in ongeveer dezelfde prijsklasse (zelfs nog iets goedkoper) is de Focus Fitness Row 3 bijvoorbeeld een heel goed alternatief. Deze heeft wel trainingsprogramma’s en de mogelijkheid tot hartslagmeting.
Voor slechts 100 Euro meer koop je van hetzelfde merk de Virtufit Elite Air Magnetic, met een veel geavanceerder weerstand systeem (luchtweerstand, magnetisch instelbaar), mogelijkheid tot hartslagmeting en koppelbaar aan Fitshow voor de nodige training programma’s.

.


Veel gestelde vragen

Voor wie is de Virtufit Easy Fit geschikt?

Deze Virtufit Easy Fit is geschikt als je thuis wilt trainen en niet te hoge eisen stelt. Fluisterstil door de magnetische weerstand, en volgens de leverancier ook geschikt voor mensen tot 200cm en 130kg zwaar.

Is de Virtufit Easy Fit het waard om mijn geld eraan uit te geven?

Voor deze Virtufit Easy Fit zijn best wel wat goed alternatieven, zoals de Focus Fitness Row 3 en de Virtufit Elite Air Magnetic.

Samenvatting en conclusie

De Virtufit Easy Fit roeitrainer is een robuuste magnetische roeitrainer die geschikt is voor personen tot 200 cm lang en een belastbaar gewicht van 130 kg. Hoewel de roeitrainer geen standaard trainingsprogramma’s heeft, biedt hij wel 16 weerstandsniveaus voor cardio- en krachttraining.

De ergonomie is redelijk standaard, maar de voetsteunen zijn niet verstelbaar. De roeitrainer is eenvoudig te monteren en op te bergen, dankzij de inklapbare functie en transportwieltjes. Hoewel er niet veel gebruikerservaringen beschikbaar zijn, zijn de gevonden ervaringen overwegend positief. De review concludeert dat er echter betere alternatieven zijn, zoals de Focus Fitness Row 3 en de Virtufit Elite Air Magnetic, die trainingsprogramma’s en hartslagmeting bieden.

De Virtufit Easy Fit roeitrainer is een geschikte keuze voor thuisgebruik, vooral voor mensen die niet al te hoge eisen stellen. Hoewel de roeitrainer enkele positieve eigenschappen heeft, zoals de robuustheid en het vermogen om personen van verschillende afmetingen en gewichten te ondersteunen, zijn er enkele tekortkomingen.

Het ontbreken van standaard trainingsprogramma’s en de beperkte metingen, zoals het ontbreken van hartslagmeting, zijn nadelen. Daarnaast zijn er betere alternatieven beschikbaar, zoals de Focus Fitness Row 3 en de Virtufit Elite Air Magnetic, die extra functies bieden tegen vergelijkbare prijzen. Als gevolg hiervan is de Virtufit Easy Fit roeitrainer mogelijk niet de beste keuze in zijn prijsklasse.

Deze Virtufit Easy Fit is een robuuste magnetische roeimachine, maar biedt weinig extra’s.

+ Geschikt voor mensen tot 200 cm lang
+ Fluisterstil door magnetische weerstand
+ Belastbaar gewicht 130 kg
– Geen hartslagmeting
– Voetsteunen niet verstelbaar
– Geen training programma’s

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine