Evocardio Renegade ARC100 Classic Air Rower: expert review

Evocardio-Renegade-ARC100-review-en-ervaringen

Welkom bij onze review over de Evocardio Renegade ARC100. De EvoCardio Renegade ARC100 is een roeitrainer uit de populaire lijn van Evocardio’s fitnessapparatuur, ontworpen om gebruikers een complete en uitdagende workout te bieden.
In deze review gaan we dieper in op de unieke kenmerken van de ARC100 en laten we zien hoe het jou kan helpen jouw fitnessdoelen te bereiken. Dus, wacht nog even met je sportieve outfit aan te trekken en lees eerst wat de Evocardio Renegade ARC100 jou te bieden heeft!

Inmiddels is de opvolger ook al op de markt. Dat is de Evocardio Renegade Air Rower Pro ARP100 roeimachine. Het enige verschil is dat deze ARP100 16 weerstand niveaus heeft in plaats van de 8 die deze ARC100 heeft. Dus het meeste wat in deze review geschreven wordt geldt ook voor beide roeimachines.

Evocardio Renegade ARC100 review – eerste indruk

Wat direct opvalt is dat deze Evocardio Renegade ARC100 er fantastisch uit ziet. Mooi agressief met de opengewerkt kooi waar de luchtweerstand in zit en de gele accenten. We kennen dit ontwerp al van de Air Bike Pro. Deze ReNegaDe air rower classic is dan ook onderdeel van een serie cardio apparatuur waarvan het design op elkaar afgestemd is.

Evocardio Rengade serie cardio apparatuur

Deze Air Rower Classic is een zeer solide roeimachine en kan wel tegen een intensieve workout. Sterker nog, daar is deze roeimachine voor ontworpen. De opengewerkte kooi maakt het onmogelijk de luchtweerstand te variëren zoals dat bij veel andere roeitrainers met luchtweerstand gebeurt.
De weerstand kan je daarom via een magnetische weerstand regelen. Dit gebeurt met een draaiknop. De progressieve weerstand van de luchtweerstand blijft natuurlijk.

Wist je dat
Luchtweerstannd zorgt voor een progressieve weerstand. Dat wil zeggen dat hoe sneller je de hendel naar je toe wilt trekken, hoe hoger de weerstand wordt. Dit zorgt voor een realistische weerstand. Roetrainers met alleen magnetische weerstand hebben dat voordeel niet.

Evocardio Renegade ARC100 review aanbieding – prijsvergelijker

Deze roeitrainer is bij meerdere webshops verkrijgbaar. Check hier de beste prijs. Deze prijzen zijn altijd actueel. Let goed op dat je de juiste roeitrainers vergelijkt. Dee ARC100 en de ARP100 verschillen niet veel maar verschillen sowieso in prijs.

Trainingsmogelijkheden

Trainen op een roeitrainer heeft heel veel voordelen. Een roeimachine is jet fitness apparaat waarmee je een full-body workout kan doen. Je traint heel veel spiergroepen en verbrand dus heel veel calorieën. Ideaal om af te vallen, maar ook om sterker te worden.

Met deze Evocardio Renegade ARC100 is dat niet anders. Sterker nog, deze roeimachine is ergonomisch zeker een topper. Verstelbare voetsteunen, een in hoogte verstelbare display en ergomisch zitje zorgen ervoor dat je deze roeitrainer op jouw smaak kunt ‘instelllen’.

Ook de weerstand is instelbaar. Middels een draaiknop die binnen handbereik is kan je de weerstand wijzigen. Dit kan traploos, dus zijn de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt. Met deze draaiknop zorg je ervoor dat de magneet dichter bij of verder af komt te staan. En je meer of minder weerstand ervaart.

Evocardio Renegade ARC100 roeimachine
Robuust, fraai design, realistische roeiweerstand en opklapbaar. Ideaal fitness apparaat om je hele lichaam te trainen met weinig risico op blessures.

 

Trainingsprogramma’s en display

De display is eenvoudig te bedienen en je hebt de keuze uit 8 verschillende trainingsprogramma’s. Bekijk ook eens de EvoCardio Renegade ARC100 handleiding. In deze handleiding staan alle mogelijkheden uitgebreid beschreven. Hieronder in volgelvlucht de mogelijkheden:

– Doel programma’s: als doel kan je kiezen uit tijd, afstand, calorieën, aantal slagen of het aantal slagen per minuut.
– Interval programma’s: je kan kiezen uit 20/10 of 20/30 intervallen. Ook kan je het aantal herhalingen instellen. Daarnaast kan je ook zelf je intervallen definiëren. Dat geeft een onbeperkt aantal mogelijkheden, ook hier kan je het aantal herhalingen kiezen.

Tijdens je workout zie je alle relevante info gelijktijdig op je boordcomputer. Zoals:

 • aantal roeislagen
 • calorieën
 • watt
 • afgelegde afstand
 • aantal slagen/minuut
 • snelheid (tijd/500m)
 • hartslag (hartslagband niet meegeleverd)

Ook staat er op deze display bijvoorbeeld wel programma je gekozen hebt en extra info die daarbij hoort. Bij intervallen bijvoorbeeld of je ‘WORK’ of ‘REST’ en welke herhaling je bezig bent.

Evocardio Renegade ARC100 ervaringen

Wij hebben niet veel ervaringen kunnen vinden. Zelf zijn we enthousiast, het is een prima roeitrainer waar je zeker intensief op kunt trainen. Maar wij vinden hem wat duur voor wat je krijgt

Conclusie en alternatieven

Deze Evocardio Renegade Air Rower Classsic ARC100 is een hele fijne roeimachine. Een nadeel is dat deze roeimachine toch wel flink aan de prijs is. Als alternatief zou je de Virtufit Ultimate Pro 2i kunnen bekijken. Wij zelf vinden dat een betere keuze. Het design is misschien minder spectaculair, maar de boordcomputer biedt meer mogelijkheden en je kan deze koppelen aan fitness apps. Bovendien is de Virtufit zwaarder belastbaar en nog eens een flink stuk voordeliger. De keuze is aan jou, maar wij zouden het wel weten.

Over Evocardio

Evocardio is onderdeel van Fitness Trading. Een bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in de Fitness wereld. Ze zetten hun producten in de markt onder verschillende merknamen. Ze voeren onder andere de merken Spirit Fitness enSole Fitness.

Onder de naam EvoCardio hebben ze de ReNeGaDe productlijn uitgebracht. Een serie fitnesstoestellen met dezelfde uitstraling die geschikt zijn om thuis aan jouw algehele fitheid te werken.

Evocardio Renegade Line

Andere Renegade fitness toestellen


Evocardio Renegade Air Rower Pro ARP100

De Evocardio Renegade Pro ARP100 is de verbeterde versie van de ARC100. Het grootste verschil is dat je de weerstand vanaf de hendel aan kunt passen. Dus je kan tijdens het roeien de weerstand aanpassen en dat is iets wat bij de meeste (ook de betere) roeimachines meestal niet kan. Ook heeft deze ARP100 16 weerstanden ipv de 8 die de ARC100 heeft.

Evocardio Renegade ARC100 review: Eindconclusie

4

Samenvatting

De Evocardio Renegade ARC100 Classic Air Rower is een roeimachine die de voordelen van luchtweerstand en magnetische weerstand combineert. Het heeft een fraai design en biedt verschillende trainingsmogelijkheden. De roeimachine is zeer stabiel en kan een belastbaar gewicht van 150 kg dragen. Het heeft 8 weerstandslevels en 8 trainingsprogramma’s. De weerstand kan worden aangepast via een draaiknop, waardoor zowel luchtweerstand als magnetische weerstand worden gereguleerd.

De Evocardio Renegade ARC100 Classic Air Rower is een solide en goed ontworpen roeimachine die een complete en uitdagende workout biedt. Het combineert luchtweerstand en magnetische weerstand, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om de weerstand naar wens aan te passen. Het fraaie design en de stabiele constructie dragen bij aan de kwaliteit van de machine.

Met 8 weerstandslevels en 8 trainingsprogramma’s biedt het diverse opties voor gebruikers om hun fitnessdoelen te bereiken. Hoewel de prijs aan de hogere kant kan zijn, wordt de Virtufit Ultimate Pro 2i genoemd als een alternatief dat meer mogelijkheden biedt en prijstechnisch gunstiger is. Over het algemeen wordt de Evocardio Renegade ARC100 als een goede keuze beschouwd voor wie op zoek is naar een hoogwaardige roeimachine.

Voordelen

 • Progressieve weerstand
 • 8 weerstanden
 • Belastbaar gewicht 150 kg
 • Fraai design
 • Zeer stabiel
 • 8 training programma’s

Nadelen

 • Niet de goedkoopste roeitrainer

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen de Evocardio Renegade ARC100 en de ARP100

Het verschil zit hem in het aantal weerstanden. De ARC100 heeft 8 verschillende weerstanden en de ARP100 16. Verder zijn beide roeitrainers identiek.

Is de Evocardio Renegade ARC100 mijn geld waard?

Jazeker wel. Het is een robuuste en stabiele roeitrainer. Waarmee je vele uren roeiplezier kunt beleven. Toch is de Virtufit Ultimate Pro 2i een betere keuze vinden wij. Lees deze review waarin we uitleggen waarom we dat vinden.

Deze Evocardio Renegade ARC100 roeimachine heeft de voordelen van luchtweerstand en magnetische weerstand en ziet er fantastisch uit.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine