Roeitrainer Proform Sport RL review en info

Proform Sport RL review en ervaringen

Ben je op zoek naar een roeitrainer voor thuis die je intensief kunt gebruiken, dan is deze Proform Sport RL zeker de moeite van het bekijken waard. In deze review kom je alles te weten over de roeitrainer Profrom Sport RL. Ergonomie, materiaal, aandrijving en trainingsmogelijkheden passeren de revue en aan he eind van de review weet je of de Proform Sport RL het geschikte roeiapparaat voor jou is.
Uiteraard is de review niet volledig zonder ook alternatieven benoemd te hebben en de de beste prijs voor je te tonen.

Proform Sport RL review – eerste indruk

Deze Proform Sport RL is een zeer fraai vormgegeven stukje techniek. Een klassieke vorm die we kennen van veel roeimachines met luchtweerstand maar dan in een eigentijdse vormgeving.
Deze roeimachine beschikt over een magnetische weerstand die elektronisch instelbaar is. Je doet dat via de display en hebt de keuze uit 24 verschillende niveaus.

Met zijn 48 kg eigen gewicht is deze Proform roeitrainer een zeer stabiele roeitrainer nis is dan ook belastbaar tot 115 kg. Wat mij gelijk opviel was dat de voetsteunen verstelbaar zijn. Dat is echt een pré ten opzichte van de concurrentie in deze prijsklasse. Zeker als je wat grotere of kleinere voeten hebt ga je dat verschil merken.

Proform Sport RL aanbieding – prijsvergelijker

Deze roeitrainer is bij meerdere webshops verkrijgbaar. Check hier de beste prijs. Deze prijzen zijn altijd actueel.

Trainingsmogelijkheden en ergonomie

Alhoewel de trainingscomputer best eenvoudig is geen eigen trainingsprogramma’s heeft beschikt deze wel over Bluetooth. Dat heeft als grote voordeel dat je kunt trainen met de iFit app en op hartslag kunt trainen. Je hebt dan wel een smartphone of tablet nodig, maar dan kan je ook een onbeperkt aantal op maat gemaakte workouts doen. iFit is jouw persoonlijke coach en zorgt ervoor dat je efficient naar een persoonlijk doel kunt trainen.

De 5 inch LED display toont de volgende waarden:

  • aantal roeislagen per minuut
  • totaal aantal roeislagen
  • trainingstijd en
  • calorieën

Bovendien kan je de weerstand elektronisch aanpassen en heb je maar liefst 24 niveau’s tot je beschikking. Je hebt sneltoetsen waarmee je direct naar nivau 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21 of 24 kunt gaan en vervolgens kan je fine-tunen met de plus en min knoppen.

Ergonomie

Het zitje en de handgreep zijn ergonomisch uitgevoerd en we zijn erg gecharmeerd van de verstelbare voetsteunen. Daarmee wordt deze roeimachine echt geschikt voor personen van verschillende afmetingen.

Na jou training kan je deroeitrainer ondanks zijn gewicht toch eenvoudig inklappen en opbergen. Hij beschikt over handige transportwieltjes.

Proform Sport RL review – Conclusie en alternatieven

Met de Sport RL koop je een stabiele, fluisterstille roeitrainer. In combinatie met de iFit app beschik je over voldoende trainingsprogramma’s, daarbij komen nog eens 24 weerstand niveau’s. Helaas is de iFit app niet gratis.
Hieronder benoemen we een aantal alternatieven. Of er een betere keuze voor jou tussen zit moet je zelf beoordelen.

Eén van de meest verkochte roeitrainers van Virtufit is de Virtufit Row 450. Ben je niet te zwaar en wil je niet met de iFit app trainen is dit een goedkoper alternatief.


Voor dezelfde prijs (op het moment van schrijven) koop je de Virtufit Row Limited Edition. Toch hebben we een voorkeur voor de Sport RL vanwege de bluetooth mogelijkheden en de verstelbare voetsteunen. Vergelijk de beide roeimachines en check of dat voor jou ook geldt.


Iets duurder is de Focus Fitness Row 3. Dit is een zeer populaire roeimachine. Wil je niet vast zitten aan een abonnement op iFit om trainingsprogramma’s te volgen, deze Row 3 heeft standaard trainingsprogramma’s aan boord.

.

Over Proform

Proform is onderdeel van Icon Health & Fitness. Een internationaal opererende organisatie die zich richt op fitness apparatuur en accessoires. Ook NordicTrack en Weider zijn merken van Icon health & Fitness.

Met de iFit app hebben ze buiten hardware ook software op de markt die het trainen voor iedereen leuker en efficiënter moet maken. De filosofie achter iFit is dat je hiermee als het ware een persoonlijke coach in huis haalt.

Andere Proform roeitrainers


Veel gestelde vragen

Is de Proform Sport RL zijn geld waard?

Met de Proform Sport RL haal je een fuisterstille roeitrainer in huis. Met de iFit app kan je zeer gevarieerd trainen. Helaas zit je dan wel vast aan jaarlijkse kosten voor gebruik van deze iFit app. – bekijk aanbieding

Wat zijn alternatieven voor de Proform Sport RL roeitrainer?

We noemen de Virtufit Row 450 – bekijk hier -, de Virtufit Row Limited – bekijk nu – en deFocus Fitness Row 3 – bekijk nu – als goede alternatieven in d4ezelfde prijs categorie.

Samenvatting en conclusie

De Proform Sport RL is een roeitrainer voor intensief gebruik thuis. Het heeft een fraai en eigentijds ontwerp met een klassieke vorm en een magnetische weerstand die elektronisch instelbaar is op 24 verschillende niveaus. Met een gewicht van 48 kg is het een stabiele en belastbare roeitrainer tot 115 kg. Een opvallend kenmerk is de verstelbare voetsteun, wat een pluspunt is ten opzichte van concurrenten in dezelfde prijsklasse.

De roeitrainer heeft een trainingscomputer met een 5-inch LED-display waarop informatie wordt getoond zoals het aantal roeislagen per minuut, totaal aantal roeislagen, trainingstijd en calorieën. Met de Bluetooth-functionaliteit kun je de iFit-app gebruiken voor gepersonaliseerde workouts en training op basis van hartslag. De weerstand kan elektronisch worden aangepast met sneltoetsen voor niveaus 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21 en 24.

De ergonomie van de Proform Sport RL is goed met een ergonomisch zitje, handgreep en verstelbare voetsteunen. Na de training kan de roeitrainer eenvoudig worden ingeklapt en opgeborgen dankzij de transportwieltjes.

Samengevat is de Proform Sport RL een stabiele en fluisterstille roeitrainer met voldoende trainingsprogramma’s en 24 weerstandsniveaus. Het biedt goede ergonomie en handige functies zoals Bluetooth-connectiviteit. Enkele alternatieven die worden genoemd zijn de Virtufit Row 450, de Virtufit Row Limited Edition en de Focus Fitness Row 3.

De Proform Sport RL een geschikte keuze voor mensen die intensief willen trainen met een roeitrainer thuis. Het biedt diverse trainingsmogelijkheden, goede ergonomie en een stabiele constructie. Het is echter belangrijk op te merken dat de iFit-app niet gratis is en dat er alternatieven beschikbaar zijn met verschillende functies en prijzen.

De Proform Sport RL roeitrainer heeft een magnetische weerstand die je elektronisch kunt instellen.

+ 24 weerstanden
+ Belastbaar gewicht 150 kg
+ Te gebruiken met hartslagband 
+ iFit compatibel
– Geen standaard training programma’s

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine