Spirit CRW800 review en aanbieding

Roeitrainer-Spirit-CRW800-review-en-ervaringen
€1.255,00
2 nieuw vanaf €1.255,00
Prijs gecheckt op 16 april 2024 00:34
Amazon.nl

De Spirit CRW 800 (ook wel aangeduid als Spirit Fitness CRW800) is een semi professionele roeitrainer met een gecombineerd weerstand systeem. In deze review geven we ons expert oordeel over deze roeitrainer.
Ook lees je hier wat de voordelen van trainen op deze Spirit CRW800 roeitrainer zijn en geven we aan voor wie deze roeimachine geschikt is.
Verder vind je de actuele meest voordelige aanbieding en geven we aan welke alternatieve opties er zijn voor dit roeiapparaat. We hopen je hiermee te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Spirit CRW800 – Review

Deze Spirit Fitness CRW800 is een professionele roeitrainer die ook uitermate geschikt is voor thuis gebruik. Gebruik je deze Spirit CRW800 thuis dan geniet je van een langere garantieperiode.
Aan de solide bouw, de hoge zit en het zwaardere eigen gewicht zie je dat deze CRW800 een roeitrainer is die intensief gebruikt kan worden, ook wanneer je wat zwaarder en of langer bent.

De hoge zit (15,1″ = 38 cm) zorgt ervoor dat je makkelijk op- en af kan stappen. Dat maakt deze roeimachine ook geschikt voor revalidatie doeleinden. Doe dat wel onder begeleiding.
Deze weerstand is elektronisch aan te passen op maar liefst 16 verschillende niveaus. Ook heb je de beschikking over 10 trainingsprogramma’s.
Het LCD scherm is makkelijk te bedienen en jouw trainingsresultaten worden duidelijk en overzichtelijk weergegeven. Op het scherm worden standaard de volgende gegevens getoond:

  • Roeislagen per minuut
  • Tijd
  • Afstand
  • Hartslag
  • Calorieën
  • Wattage
  • Level
  • Snelheid (tijd/500m)
Spirit Fitness CRW800 display

De borstband om je hartslag te meten wordt separaat verkocht en biedt extra trainingsmogelijkheden en inzicht in je trainingen. Hoewel ikzelf bijna altijd mijn trainingen op snelheid doe, heeft ook dan het meten van mijn hartslag toegevoegde waarde. Met name bij het analyseren van de trainingen. Maar je zou dus eventueel ook zonder kunnen.

Voor wie is de Spirit Fitness CRW800 geschikt?

Wil je niet competitief roeien dan is de Spirit Fitness CRW800 een goede keuze. Het is een degelijke roeitrainer waar je vele uren met plezier op kunt trainen. De montage is goed te doen en de roeitrainer is makkelijk inklapbaar zodat hij weinig ruimte in neemt wanneer je hem niet gebruikt.

Verder biedt de boordcomputer samen met de verschillende weerstanden voldoende mogelijkheden om jouw trainingen te variëren en uitdagend te houden.

Over Spirit Fitness

Spirit Fitness dateert uit 1983 en heeft inmiddels 40 jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van fitness apparatuur. De klanten bestaan uit consumenten en professionals. De fitness artikelen dragen door hun hoge kwaliteit bij aan jouw lange termijn fitness doelen. De producten worden gemaakt in ISO-gecertificeerd fabrieken.

Spirit Fitness 40 jaar ervaring - Spirit CRW800

Uiteraard heeft Spirit Fitness buiten de Spirit CRW800 roeitrainer nog een uitgebreide portfolio aan fitness apparatuur. Overigens is deze Spirit CRW800 in twee kleurstellingen beschikbaar de zwarte versie zoals wij hebben bekeken, maar ook een aluminium kleurige. Tevens is er ook een CRW800H20 versie, met waterweerstand.

Buiten de roeitrainers heeft Spirit Fitness nog veel meer cardio en kracht toestellen. Of het nu gaat om loopbanden, crosstrainers, diverse indoorfietsen of hometrainers, er is keuze genoeg.

Spirit CRW800 vs Virtufit Ultimate Pro 2i

De Virtufit Ultimate Pro 2i is een serieuze concurrent voor deze Spirit CRW800. We gaan je vertellen waarom. De Virtufit Utimate Pro 2i valt in dezelfde prijsklasse en is een ergo-roeitrainer van het bekende merk Virtufit. De boordcomputer kan je koppelen aan Fitness apps via Bluetooth. Dat biedt veel meer mogelijkheden. Zowel qua trainingsmogelijkheden als qua mogelijkheden voor het bijhouden van jouw training resultaten.
Maar ook zonder het gebruik van fitness apps vinden we dat de boordcomputer veel geavanceerder is, lees ook onze Virtufit Ultimate Pro 2i review.

Andere alternatieven voor de Spirit CRW800

Als alternatieven noemen we de Waterrower Performance Ergometer, dat is een roeitrainer met waterweerstand, wel iets duurder maar echt ‘next level’.
Een veel goedkoper alternatief is de Senz Sports R5000 roeitrainer met alleen luchtweerstand. Deze doet ondanks de lagere prijs niet veel onder voor de CRW800.

Veel gestelde vragen

Voor wie is de Spirit Fitness CRW800 geschikt?

De Spirit Fitness is geschikt om intensieve trainingen op te doen. Ook als je wat langer of zwaarder bent. Helaas kan deze roeitrainer niet met fitness apps gebruikt worden.

Waar vind ik een Spirit Fitness CRW800 handleiding?

Uiteraard krijg je een papieren handleiding meegeleverd bij aanschaf. Een handleiding geeft ook veel informatie, we kunnen ons voorstellen dat je de handleiding in wilt zien voor de aanschaf. Dan kan je hem hier downloaden.

Wat zijn alternatieven voor de Spirit CRW800 roeitrainer?

De Virtufit Ultimate Pro 2i in dezelfde prijsklasse. Next level maar wel veel duurder de WaterRower Performance Ergometer. Voor veel goedkoper maar niet eens zo veel slechter de Focus Fitness Row 6 (bekijk hier)

Samenvatting en conclusie

De Spirit CRW800 is een semi-professionele roeitrainer met een gecombineerd weerstandssysteem. Het is geschikt voor intensief gebruik, zowel thuis als in professionele omgevingen. De roeitrainer heeft een solide bouw, een hoge zit en is inklapbaar. Het elektronische weerstandssysteem biedt 16 verschillende niveaus en er zijn 10 trainingsprogramma’s beschikbaar. Het LCD-scherm toont verschillende trainingsgegevens, zoals roeislagen per minuut, tijd, afstand, hartslag, calorieën, wattage, niveau en snelheid. De roeitrainer is ook geschikt voor revalidatiedoeleinden. Het merk Spirit Fitness heeft 40 jaar ervaring in het ontwerpen van fitnessapparatuur en staat bekend om zijn kwaliteit.

De Spirit CRW800 is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en stabiele roeitrainer voor intensieve trainingen. Het is geschikt voor mensen van verschillende lengtes en gewichten, en de vele weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s zorgen voor voldoende variatie en uitdaging. Hoewel het ontbreekt aan Bluetooth-functionaliteit, biedt de roeitrainer nog steeds voldoende functionaliteit om effectieve workouts te doen. Er worden ook enkele alternatieve opties genoemd, zoals de Virtufit Ultimate Pro 2i en de Waterrower Performance Ergometer, voor mensen die op zoek zijn naar andere mogelijkheden. Over het algemeen biedt de Spirit CRW800 een semi-professionele kwaliteit en solide prestaties voor gebruikers van verschillende niveaus.

De Spirit CRW800 is een zeer solide roeitrainer waar je serieuze workouts op kan doen. Ook als je wat langer of zwaarder bent. Semi professionele kwaliteit van Spirit Fitness

+ geschikt voor lange mensen tot 200 cm
+ 10 programma’s
+ 16 weerstand niveaus
+ stabiel en duurzaam
– geen bluetooth

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie