Misschien wil je de Focus Fitness Row 2 roeitrainer kopen. Lees dan snel verder of dat de juiste keuze is. In deze Focus Fitness Row 2 review geven we ons expert oordeel over deze review.
In dit segment is een enorm aanbod aan roeitrainers. Ben je op zoek naar een goede roeitrainer voor thuis dan is het best lastig de juiste keuze te maken. Door deze review en het vergelijken van de Focus Fitness Row 2 met andere roeitrainers proberen we je te helpen met het maken van de juiste keuze.

We bekijken alle aspecten van deze Focus Fitness Row 2 roeimachine, we beginnen met de conclusie. Daarna geven we aan hoe we hiertoe zijn gekomen. Ook hebben we wat kritische kanttekeningen bij de informatie van de leverancier.
Deze Focus Fitness Row 2 is in 2019 op de markt gekomen en is een doorontwikkeling van een eerder model.

Focus Fitness Row 2 review – Conclusie

De Focus Fitness Row 2 roeitrainer is een prima keuze als je thuis wilt sporten en niet een te hoge prijs wilt betalen. Een prima prijs/kwaliteit verhouding geeft je de zekerheid dat je onbezorgd kennis kunt maken met het thuis trainen op een roei apparaat, deze roeitrainer gaat je niet teleur stellen. Een sterk frame en een mooi ontwerp zorgen ervoor dat het hele gezin hier met plezier gebruik van deze roei machine kan maken.
Let wel op dat wanneer je wat groter (langer dan 1,90m) en zwaarder (meer dan 120kg) bent, dit roei apparaat niet voor jou geschikt is.

Prima prijs/kwaliteit verhouding ✅
Sterk frame ✅
Mooi ontwerp ✅
Fluisterstil ✅
Inklapbaar ✅
8 weerstand niveau’s ✅

Ongeschikt als je langer bent dan 1,90m ❌
Niet geschikt als je meer dan 120kg weegt ❌
Voetsteunen niet verstelbaar ❌
Geen hartslagmeting ❌

In elkaar zetten van de Focus Fitness Row 2

Het in elkaar zetten van de Focus Fitness Row 2 kost tussen de 15 minuten en een half uur. Dit is afhankelijk va hoe handig je bent. In de handleiding kun je goed zien wat je moet doen. Gebruikers geven in hun review aan dat het goed te doen is. Ons advies is dan ook om het zelf te doen en geen gebruik te maken van de montageservice, doe je dat wel dat wordt jouw nieuwe roei machine gelijk bijna 25% duurder.

Focus Fitness Row 2 review – Beschrijving

Door de leverancier wordt deze roeimachine omschreven als een instapmodel. Dat is het dan ook, maar volgens alle gebruikers die een review hebben gegeven wel een met een prima prijs/kwaliteit verhouding. De weerstand is een magnetische en kent 8 verschillende standen.
Je kunt dit roei apparaat makkelijk inklappen en verplaatsen, er zitten transportwieltjes aan de voorkant. De zit is ergonomisch gevormd, maar wel minder ergonomisch dan de wat duurdere modellen. Bekijk de video en/of de handleiding om goed te zien hoe het zitje er uit ziet.

Wanneer je kritisch naar deze video kijkt vallen er een aantal zaken op:

  • De voetsteunen zijn niet verstelbaar, de voetriemen wel, maar dat is logisch anders kan je ze niet vast zetten. Hierdoor kan je misschien niet de voor jou optimale afstelling bereiken.
  • De V-belt voor de aandrijving lijkt niet op een V-belt maar op een platte riem, onduidelijk is wat het materiaal is, en of dit minder duurzaam is dan een V-belt
  • Je ziet bij de roeibeweging dat de voorkant van de roeimachine iets beweegt, staat verder wel stabiel.
  • Dit is geen goed voorbeeld van de roeibeweging. De beweging met de benen begint te vroeg, waardoor de handen over de knieën heen omhoog moeten. Gebruik dit niet als voorbeeld voor een juiste roeibeweging. Kijk hier hoe het wel moet.

Prijsvergelijker

Weerstand systeem

Het weerstand van de Focus Fitness Row roeimachine is een magnetische, met een vliegwiel van 7 kg.
Eigenschap van een magnetische weerstand is dat deze fluisterstil is maar niet de ultieme roei-ervaring geeft. Dat zie je ook terug in een review van een gebruiker die aangeeft dat de weerstand aan het eind van de ‘haal’ afneemt.
Middels een knop aan de voorkant kan je de weerstand handmatig op 8 verschillende niveaus instellen. Dit kan je doe terwijl je op de roeitrainer zit. De magnetische weerstand zorgt ervoor dat de Focus Fitness Row 2 fluisterstil is, je zult dus de buren geen geluidsoverlast bezorgen.

Wist je dat
Focus Fitness een eigen merk van Betersport is. Dat bekent goede service en kwaliteit. Niet voor niets zijn de roei apparaten van Focus Fitness zeer populair.

De Display

De display kan de volgende waarden weer geven:

  • Tijd
  • Calorieën
  • Huidig aantal slagen per minuut
  • Totaal aantal slagen

Deze informatie hebben we uit de handleiding van de leverancier gehaald. Bij de spec’s van de leverancier op de site staat echter dat ook afstand, snelheid en watt gemeten wordt en niet het aantal SPM (slagen per minuut). We vermoeden dat met snelheid het huidig aantal slagen wordt bedoeld en met afstand het totaal aantal slagen. Snelheid en afstand is echter duidelijk iets anders. Wattage wordt helemaal niet gemeten. Slordig deze onjuiste informatie op de site.

Trainen op de Focus Fitness Row 2

Door zijn stabiele constructie en zijn 7 kg zware vliegwiel kan je als beginnend roeier fijn trainen. Je moet echter niet te zwaar en/of te lang zijn. Dan is deze roeimachine minder geschikt.

Deze roeitrainer heeft geen hartslagsensoren en kan ook jouw hartslag niet op de display weergeven. Ook beschikt deze roeitrainer niet over trainingsprogramma’s. Dus wil je volgens een trainingsprogramma trainen dan zal je dit zelf samen moeten stellen. Hartslagmeting zou via een sporthorloge kunnen. Deze moet je dan wel separaat aanschaffen.

Na het trainen kan je deze roeimachine snel en eenvoudig opbergen. Hij is inklapbaar en neemt ingeklapt weinig ruimte in.

Alternatieven voor de Focus Fitness Row 2

Deze Focus Fitness Row 2 review zou niet compleet zijn zonder dat we aangeven welke alternatieven er op de markt zijn voor deze roeitrainer.
Als alternatief in dezelfde prijsklasse noemen we de Domyos Roeitrainer 120 en de Tunturi Cardio Fit R30.

Wil je bij hetzelfde merk blijven maar denk je na het lezen van deze Focus Fitness Row 2 review gelezen te hebben dat de Row 2 wat te licht voor jou is? Zeker wanneer je wat zwaarder bent en/of intensiever wilt kunnen trainen dan is de Focus Fitness Row 3 misschien een optie. Lees onze Focus Fitness Row 3 review en bekijk de verschillen tussen de Row 2 en de Row 3.

Meer informatie en alternatieven

De Focus Fitness Row wordt geleverd door Betersport. Focus Fitness is een huismerk van Betersport, evenals Senz Sports. Wij hebben goede ervaringen met andere producten van Betersport. Dat geeft vertrouwen in deze leverancier.
Bekijk ook eens de andere roeitrainers van Betersport ook eens.

Focus Fitness Row 2 review – Veel gestelde vragen

De Focus Fitness Row 2 kopen?

Wil je beginnen met thuis op een roeitrainer te trainen en ben je geen ervaren sporter? Dan is de Focus Fitness Row 2 misschien jouw keuze. Je moet dan niet te lang en/of te zwaar zijn.

Focus Fitness Row 2 kopen; wat zijn alternatieven in dezelfde prijsklasse?

De Domyos Roeitrainer 120 en de Tunturi Cardio Fit R30 zijn wat ons betreft concurrerende alternatieven.

Wat is het verschil tussen de Focus Fitness Row 2 en Row 3?

Om dat te weten te komen kan je zowel deze Focus Fitness Row 2 review lezen als die van de Row 3. Maar in ons artikel: Focus Fitness Row 2 versus Row 3 lees je direct de verschillen.

Focus Fitness Row 2 review – samenvatting en conclusie

De Focus Fitness Row 2 roeitrainer is een goede keuze voor thuisgebruik, vooral voor mensen die niet te groot of te zwaar zijn en matig intensief willen trainen. Het heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en een stijlvol design. De bediening is eenvoudig, maar het ontbreekt aan een hartslagfunctie. Het apparaat is eenvoudig in elkaar te zetten en heeft een sterk frame. Het is inklapbaar, fluisterstil en biedt 8 weerstandsniveaus.

Houd er rekening mee dat het niet geschikt is voor mensen langer dan 1,90 meter of zwaarder dan 120 kg. De voetsteunen zijn niet verstelbaar en er zijn geen trainingsprogramma’s. Over het algemeen is het een instapmodel met een goede prijs-kwaliteitverhouding voor thuisgebruik, maar er zijn alternatieven in dezelfde prijsklasse, zoals de Domyos Roeitrainer 120 en de Tunturi Cardio Fit R30.

De Focus Fitness Row 2 is dus ideaal om thuis te roeien. Geschikt voor de thuissporter die niet te groot en te zwaar is en matig intensief wil trainen.

+ goede prijs/kwaliteit verhouding
+ geschikt voor matig intensief gebruik
+ stijlvol design
+ eenvoudige bediening
– geen hartslag functie

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie