Is jouw oog op de BluMill roeitrainer gevallen en vraag je je af of deze BluMill roeitrainer kopen wel zo een goede keuze is? Wij hadden dezelfde vraag in in deze BluMill roeitrainer review lees je hoe wij ervan vanuit onze expertise over roeitrainers hier naar kijken.
We bekijken hier het meest recente [2023] model van de roeitrainer. Deze heeft een redelijk uniek ontwerp. Maar ook kijken we met een schuin oog naar de al eerder op de markt gebrachte BluMill magnetische roeitrainer die erg op de Focus Fitness roeitrainer lijkt.
Ook geven we aan wat eventuele alternatieven voor deze roeitrainers zijn in dezelfde prijsklasse.

BluMill roeitrainer review

De eerste indruk is dat dit wel een heel bijzonder ontwerp is. Deze BluMill roeitrainer ziet er best wel strak uit, maar wat gelijk opvalt is dat deze roeitrainer wel erg laag is. Het zitje is zo laag dat zeker wat oudere mensen dit niet erg fijn zullen vinden.
Wel is deze roeitrainer bijzonder stabiel, omdat hij zo laag en breed is. Daar tegenover staat dat de rail waar het zitje over rijd weer niet zo stevig lijkt.
Een ander ding is dat de voetsteunen er eigenlijk niet zijn. Ja, je steunt met je voeten weliswaar tegen het roeiapparaat maar met je hielen sta je gewoon op de grond. Iets wat we nog niet eerder tegen zijn gekomen. Laten we hier ook bij zeggen: ‘bijzonder’.

Vergelijken we deze met de wat eerder uitgebrachte Blumill magnetische roeitrainer dan scoort deze op zowel zithoogte als voetsteunen toch wat beter, ondanks dat de prijs ook lager is.

Training computer en comfort

De training computer is voor een roeimachine zeer beperkt. De display vertoont om beurten de tijd, het aantal slagen en de snelheid. Dat is toch wel erg minimaal. Het is dan wel niet een hele dure roeitrainer, maar voor dit geld mag je iets meer verwachten vinden wij. Voor iets meer geld zijn er heel wat betere alternatieven denken wij, maar daarover later meer.

Het comfort is minimaal, we hadden het al eerder over de hele lage zit en de bijzondere voetsteunen. Tel daarbij op dat je het zonder hartslagmeting en training programma’s moet doen, en dan is het toch wel erg minimaal wat je krijgt.
Als je dit zelf geen bezwaar vindt en zelf je trainingsprogramma samen kan stellen hoef het natuurlijk geen bezwaar te zijn.

De twee BluMill roeitrainers naast elkaar

Montage, handleiding en opbergen

De montage is redelijk eenvoudig en met de handleiding erbij zou dit geen enkel probleem moeten geven.

Wat een groot voordeel mis dat deze roeitrainer erg compact is. Doordat deze zo een lage zit heeft, neemt hij weinig ruimte in. Ieder nadeel heeft zijn voordeel is dan een gezegde wat bij mij op komt.

Ook is hij opgeklapt gemakkelijk te verplaatsen door zijn geringe gewicht en de transportwieltjes. Zelf vinden we dat deze opgeklapt nog niet eens zo erg misstaat.

Voor wie geschikt

Deze BluMill roeitrainer is geschikt als je niet teveel van de boordcomputer verwacht. Een lage instap geen probleem vindt en een zeer compacte roeitrainer wilt hebben die opgeklapt weinig ruimte nodig heeft.
Juist door deze lage zit en de dubbele geleiderail is deze roeitrainer behoorlijk stabiel. Wel twijfelen we over de ‘ophanging’ van de rail waar het stoeltje over beweegt. De tijd zal uit moeten wijzen of dit een duurzame oplossing is.

Wist je dat
Je met een roeitrainer meer spiergroepen tegelijk aan het werk zet dan met om het even welk ander fitnesstoestel. Daardoor ook het calorieverbruik groter is dan bij andere toestellen.

Alternatieven voor de BluMill roeitrainer

De Blumill roeitrainer is heel laag geprijsd. Dat geldt eigenlijk voor beide modellen. Zoals gezegd, alle waar naar zijn geld. Toch denken we dat je voor dit geld iets meer mag verwachten en er betere alternatieven op de markt zijn.

De Focus Fitness Row 3 is zo een alternatief. Voor nog geen 100 Euro meer koop je dan een product met zoveel meer mogelijkheden. Een meer dan behoorlijke boordcomputer, hartslagmeting, een betere ‘zit’. Mocht jouw budget toereikend zijn zou de keuze niet moeilijk moeten zijn: Kies de Focus Fitness Row 3


Voor de goedkopere Blumill magnetische roeitrainer raden we aan eens naar de Virtufit Row Limited Edition of de Tunturi Cardio Fit R30 te kijken.

.

Over het merk BluMill

BluMill levert producten voor in en rondom het huis, het zijn producten die in d e keuken, de tuin of voor fitness gebruikt kunnen worden. Deze producten bedienen de onderkant van de markt. Het doel is voor een lage prijs kwalitatieve en praktische producten te leveren. Vaak worden deze producten ook via het Kruidvat of Bol.com aangeboden.

BluMill logo - BluMill roeitrainer

Of beter een BluMill fitness apparaat kunt kopen of een fitness apparaat van een wat bekender fitness merk is natuurlijk iets wat je zelf moet beslissen. In deze review geven we onze mening en dragen we alternatieven aan. De keuze is aan jou.


Veel gestelde vragen

Is deze BluMill roeitrainer zijn geld waard?

Die keuze zal je zelf moeten maken. Als alternatief kan je de Focus Fitness Row 3 of de Virtufit Row 450 bekijken.

Wat zijn de voordelen van deze BluMill roeitrainer?

Deze BluMill roeitrainer is zeer compact op te bergen en door zijn ontwerp behoorlijk stabiel. Door de magnetische weerstand ook nog eens behoorlijk stil tijdens het gebruik.

BluMill roeitrainer review – Samengevat

Deze review bespreekt de BluMill roeitrainer en geeft een overzicht van de ervaringen en beoordelingen. De reviewer beschrijft het ontwerp van de roeitrainer, waarbij opgemerkt wordt dat het een uniek en strak design heeft, maar dat de lage zithoogte en aparte voetsteunen voor sommige mensen mogelijk niet comfortabel zijn.

De trainingscomputer en het comfort worden als minimaal beschouwd, met een beperkt display en het ontbreken van hartslagmeting en trainingsprogramma’s. De montage wordt als eenvoudig beschouwd en het opbergen wordt geprezen vanwege het compacte formaat van de roeitrainer.

De conclusie is dat de BluMill roeitrainer geschikt is voor mensen die niet veel verwachten van de trainingscomputer, een lage instap niet erg vinden en een compacte roeitrainer willen. Er worden ook alternatieven genoemd, zoals de Focus Fitness Row 3, die meer functies biedt voor een vergelijkbare prijs.

De BluMill roeitrainer is zeer compact op te bergen en fluisterstil. Heeft geen training programma’s en geen mogelijkheid om je hartslag af te lezen. Lees deze review en beslis of deze BluMilll roeitrainer de juiste keuze is voor jou.

+ 6 weerstanden
+ Belastbaar gewicht 150 kg
+ Compact op te bergen
– Lage zit
– Geen behoorlijke voetsteunen
– Prijs / kwaliteit verhouding

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie