Deze Capital Sports Stream M1 roeitrainer is er in 2 uitvoeringen. Het is een voordelige roeitrainer met magnetische weerstand. Of deze roeimachine geschikt is voor jou, kunnen wij niet voor je bepalen. Wel hopen we dat je aan de hand van deze Capital Stream M1 review en de ervaringen van gebruikers de juiste keuze kunt maken.
In deze review geven we ook aan wat eventueel andere opties zijn voor deze Stream M1.

Capital Sports Stream M1 review – onze indruk

Deze Capital Sports Stream M1 is er in een witte uitvoering met champagne detail en een zwarte uitvoering met zilverkleurige details. Vooral de witte uitvoering spreekt ons erg aan en is weer eens wat anders dan de meeste roeimachines. De meeste worden namelijk met name in zwart uitgevoerd.

De Stream M1 is degelijk en robuust uitgevoerd. Dat moet ook wel want de fabrikant geeft aan dat je tot 150 kg lichaamsgewicht en tot 200 cm lengte gebruik kan maken van deze roeitrainer. Ben je inderdaad zo lang dan weten we niet of je jouw voeten zo prettig vast kan zetten. De voetsteunen zijn in lengte niet verstelbaar.

Door de magnetische weerstand het ‘MagResist’ systeem genoemd door de leverancier ben je ervan verzekerd dat de buren geen geluidsoverlast zullen hebben wanneer je met jouw workouts bezig bent.

Capital Sports Stream M1 aanbieding – prijsvergelijker

Deze roeitrainer is bij meerdere webshops verkrijgbaar. Check hier de beste prijs. Deze priujzen zijn altijd actueel.

Bekijk de beste aanbieding voor de Capital Sports Stream M1 roeitrainer

Trainingsmogelijkheden

De trainingscomputer van deze Stream M1 is heel eenvoudig. De display toont slechts een beperkt aantal waarden en heeft geen trainingsprogramma’s. Je kan wel een tablet gebruiken om je favoriete films of series te bekijken, maar je kan geen fitness apps koppelen. Nadeel is dat het tablet dan over de display van de boordcomputer ligt.
Je kan op 8 verschillende weerstand niveaus trainen.

Dat je geen standaard programma’s ‘aan boord’ hebt hoeft natuurlijk niet uit te maken. Cardio trainingen en lichte interval trainingen kan je natuurlijk ook zonder programma’s afwerken. Sommge mensen houden ook niet eens van allerlei knopjes en keuzes, die willen gewoon beginnen.

Capital Sports Stream M1 roeitrainer
Robuust en geschikt voor mensen die wat langer en zwaarder zijn. Fluisterstil door zijn magnetische weerstand. Ideaal voor de beginnende roeier die geen trainingscomputer nodig heeft.

De display is niet verlicht en toont de volgende waarden:

  • aantal roeislagen
  • calorieën
  • afgelegde afstand
  • hartslag (hartslagband niet meegeleverrd)

Ergonomie

Het zitje en de handgreep zijn eenvoudig en standaard. De voetsteunen zijn helaas niet in lengte verstelbaar. Wel kan je jouw voeten snel met klittenband vast zetten

Capital Sports Stream M1 ervaringen

Wij hebben niet veel ervaringen kunnen vinden. Zelf zijn we matig enthousiast, met name door het ontbreken van standaard training programma’s.

Conclusie en alternatieven

Deze Capital Sports Stream M1 zou niet onze eerste keuze zijn als, deze roeimachine is een beetje vergelijkbaar met de Virtufit Easy Fit.


In dezelfde prijsklasse vinden wij de Focus Fitness Row 3 bijvoorbeeld een heel goed alternatief. Deze heeft wel trainingsprogramma’s.


Voor wat meer geld koop je de Virtufit Elite Air Magnetic, met een veel geavanceerder weerstand systeem (luchtweerstand, magnetisch instelbaar), mogelijkheid tot hartslagmeting en koppelbaar aan Fitshow voor de nodige training programma’s.

.

Over Capital Sports

Dit merk is in Nederland niet heel erg bekend, maar wij komen vaker producten tegen van Capital Sports. Capital Sports is onderdeel van de Berlin Brands Group. Met Capital Sports zetten zij een merk in de markt die producten levert op het gebied van vrije tijd. Dat zijn moderne en hoogwaardige producten. Een voorbeeld daarvan zijn de Lanikay Cruiser sup boards, deze zijn echt mooi ontworpen en kwalitatief goed.

Capital Sports logo

Andere Capital Sports roeitrainers

Met water weerstand


Veel gestelde vragen

Voor wie is de Capital Sports Stream M1 geschikt?

Wil je thuis trainen zonder dat de buren geluidsoverlast hebben, ben je niet zwaarder dan 150 kg en/of langer dan 2 meter, vindt je het niet erg dat je een eenvoudige boordcomputer hebt, bekijk dan deze Capital Sports Stream M1 – bekijk aanbieding

Heeft Capital Sports ook roeitrainers met water weerstand?

Jazeker, we noemen de Capital Sports Flow M1 – bekijk hier – en de Flow M2 – bekijk nu – en de Capital Sports Rowlympic – bekijk nu -.

Samenvatting en conclusie

De Capital Sports Stream M1 is een roeitrainer die verkrijgbaar is in twee uitvoeringen. Het is een stabiele machine die geschikt is voor mensen tot 200 cm lang en een belastbaar gewicht van 150 kg heeft. De roeitrainer maakt gebruik van magnetische weerstand, waardoor hij fluisterstil is. Een positief aspect is dat de hartslagband koppelbaar is. Echter, een nadeel is dat er geen trainingsprogramma’s beschikbaar zijn op de eenvoudige boordcomputer.

De Capital Sports Stream M1 is een degelijke en robuuste roeitrainer die geschikt is voor mensen van verschillende lengtes en gewichten. Het gebruik van magnetische weerstand zorgt voor een stille werking. Het ontbreken van trainingsprogramma’s op de eenvoudige boordcomputer kan echter een minpunt zijn voor sommige gebruikers. Er worden enkele alternatieven genoemd, zoals de Focus Fitness Row 3 met trainingsprogramma’s en de Virtufit Elite Air Magnetic met geavanceerdere functies. Over het algemeen lijkt de Capital Sports Stream M1 een goede keuze voor beginnende roeiers die geen behoefte hebben aan uitgebreide trainingsprogramma’s.

Let op: Deze samenvatting is gebaseerd op de beschikbare informatie en meningen in de review. Het is altijd raadzaam om meerdere bronnen te raadplegen en gebruikerservaringen te lezen voordat je een aankoopbeslissing maakt.

Deze Capital Sports Stream M1 is in 2 uitvoeringen verkrijgbaar. Stabiel en ook geschikt voor wat zwaardere mensen. De boordcomputer is wel erg eenvoudig.

+ Geschikt voor mensen tot 200 cm lang
+ Fluisterstil door magnetische weerstand
+ Belastbaar gewicht 150 kg
+ Hartslagband koppelbaar
– Geen training programma’s

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine