In deze Finnlo Aquon Evolution review geven we onze deskundige mening over deze roeimachine. Wil je weten of deze Finnlo Aquon Evolution of kortweg Finnlo Aquon Evo de juiste keuze is voor jou lees dan snel verder. Ook kijken we of deze roeitrainer zijn geld waard is, waar je deze het beste aan kunt schaffen en welke alternatieven er zijn in dezelfde prijsklasse.
Kortom aan het eind van deze review heb je weer een heleboel informatie erbij die jouw hopelijk helpen met jouw keuze.

Finnlo Aquon Evolution review

De FINNLO Aquon Evolution is een premium roeimachine die ontworpen is om gebruikers een effectieve en comfortabele workout te bieden. Het modern design en de combinatie van lucht- en magnetische weerstand zorgen voor een uitdagende training

De Aquon Evolution heeft een solide bouw met een lange aluminium frame. De zitting glijdt soepel bij elke slag, wat zorgt voor lange, comfortabele bewegingen. Ook is de zitting zelf zeer comfortabel. Aan de andere kant zijn de handgrepen iets smaller dan normaal, wat de gripkeuze beperkt.

Training computer en comfort

De training computer is voor een roeimachine relatief geavanceerd en ondersteunt vier gebruikersprofielen en 17 trainingsprogramma’s. Daarnaast ondersteunt de computer hartslagmeting, hoewel de hartslagband niet bij de machine wordt geleverd en apart moet worden aangeschaft. Het kleurenscherm is aangenaam, verlicht, redelijk groot en gemakkelijk te zien tijdens de gehele roeibeweging. Ook is het display in hoogte verstelbaar.

De monitor is overzichtelijk en erg makkelijk in gebruik. Alle belangrijke info is duidelijk afleesbaar: tijd, afstand, hartslag, calorieverbranding, snelheid, aantal trekbewegingen per minuut. De maximum weerstand bedraagt maar liefst 350 Watt.

Deze roeier is erg comfortabel dankzij zijn hoge zitje en biedt een zeer realistisch roeigevoel. De handgreep is relatief smal.

Waar te kopen en alternatieven

De FINNLO Aquon Evolution is te koop bij diverse sportwinkels en online retailers. In dezelfde prijsklasse zijn er alternatieven zoals de Concept 2 roeitrainer en de Proform Sport RL. Zie verderop in deze review voor een vergelijking tussen deze roeitrainers.

Conclusie De Finnlo Aquon Evolution roeitrainer is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een comfortabele maar uitdagende training. De geavanceerde training computer, het solide frame en de comfortabele zitting zijn grote pluspunten. Ook is de machine gemakkelijk te verplaatsen en op te vouwen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de beperkte gripkeuze door de smaller dan normale handgrepen.

Finnlo Aquon Evolution versus zijn voorganger (Aquon XTR II)

De Aquon Evolution is de opvolger van de XTR II roeimachine. Er zijn een aantal verbeteringen aangebracht in de Aquon Evolution ten opzichte van de XTR. Eén van de grootste verbeteringen is de toevoeging van een combinatie van lucht- en magnetische weerstand, waardoor de weerstand nog groter is dan de XTR. Hierdoor biedt de Aquon Evolution een de mogelijkheid om nog uitdagender workouts te doen.

Daarnaast is er ook een verbetering in de training computer. De Aquon Evolution heeft 4 gebruikersprofielen en 17 trainingprogramma’s terwijl de XTR slechts 2 gebruikersprofielen en 10 trainingprogramma’s heeft. Ook ondersteunt de Aquon Evolution hartslagmeting terwijl de XTR dit niet doet.

Verder heeft de Aquon Evolution ook een grotere en helderder kleurenscherm dan de XTR. Hierdoor is het gemakkelijker om tijdens de roeibeweging de belangrijkste informatie af te lezen.

Kortom, de FINNLO Aquon Evolution is een grote verbetering ten opzichte van de XTR, met meer weerstand, meer trainingsmogelijkheden en een gebruiksvriendelijkere training computer.

Montage, handleiding en opbergen

De montage is redelijk eenvoudig en met de handleiding erbij zou dit geen enkel probleem moeten geven.

De handleiding is prima, met duidelijke instructies voor montage en gebruik en veel illustraties. Wel is de handleiding wat gebrekkig vertaald naar het Nederlands. Leuk in de Finnlo Aquon Evolution handleiding is dat daar ook wat extra informatie in staat over de juiste roei beweging en houding en wat informatie over trainings zones.

De roeimachine is gemakkelijk op te vouwen en dankzij de transportwielen is de Aquon Evolution ook gemakkelijk te verplaatsen. Wel is bijzonder dat de (dubbele set aan transportwieltjes) alleen van nut zijn wanneer de roeitrainer is ingeklapt.

Finnlo Aquon Evolution review - inklapbaar - 4 transportwielen

Voor wie geschikt

De FINNLO Aquon Evolution is gericht op mensen die op zoek zijn naar de mogelijkheid om comfortabele maar pittige trainingen te doen.
Deze roeitrainer kan jouw ideale trainingspartner zijn wanneer je geen apps wilt gebruiken.

Wist je dat
Je met een roeitrainer meer spiergroepen tegelijk aan het werk zet dan met om het even welk ander fitnesstoestel. Daardoor ook het calorieverbruik groter is dan bij andere toestellen.

Alternatieven voor de Finnlo Aquon Evolution roeitrainer

De Aquon Evolution roeitrainer is een echte prijzenbreker. Deze snelle roeier gebouwd op een licht, maar erg sterk aluminium frame doet heel sterk denken aan de Concept 2 roeitrainer. De Concept2 is dan ook een alternatief, evenals de Virtufit Ultimate Pro 2i.

Ook een alternatief is de Waterrower Performance Ergometer. Voor slechts een paar honderd euro meer koop je dan een houten roeitrainer, en ook nog eens een roeitrainer met waterweerstand. Je moet er van houden, maar sommige mensen zie dit echt als het neusje van de zalm. Te gebruiken mat roei apps en een ergometer roeitrainer. Lees ook onze WaterRower Performance Ergometer review.


De Virtufit Ultimate Pro 2i is een goedkoper en wellicht beter alternatief. Lees ook onze Virtufit Ultimate Pro 2i Review. Alleen al het feit dat deze roeitrainer wel met roei apps gekoppeld kan worden is al een enorme pré. Verder biedt de boordcomputer weliswaar minder standaard programma’s, het klinkt raar, maar toch meer mogelijkheden.

.

Over het merk Finnlo

Finnlo is een Duits merk dat bekend staat om zijn professionele fitnessapparatuur. Finnlo produceert een breed assortiment aan producten, waaronder roeimachines, hometrainers, crosstrainers en oefenbanken.

Finnlo - het merk achter de Finnlo Aquon Evolution roeitrainer

Het merk is bekend om zijn robuuste en duurzame producten die speciaal ontworpen zijn voor intensief gebruik. Finnlo staat bekend om zijn innovatie en gebruiksvriendelijkheid, en biedt een grote hoeveelheid functies en programma’s op hun trainingsapparatuur.
Finnlo is onderdeel van Hammer sport (lees meer). Dat is ook de reden dat er vaak Hammer bij de naamgeving van een Finnlo roeitrainer staat bij diverse aanbieders.

Andere Finnlo roeitrainers

Bekijk ook ons complete overzicht met de Finnlo roeitrainers, met daarbij voor iedere roeitrainer en korte beschrijving en indien aanwezig een verwijzing naar de betreffende review.
Hieronder de verschillende modellen:


Veel gestelde vragen

Kan de weerstand op de Finnlo Aquon Evolution roeitrainer worden aangepast? Zo ja, hoe kan dit worden gedaan?

Ja, de magnetische weerstand kan op de Finnlo Aquon Evolution roeitrainer worden aangepast door middel van het digitale weerstandsbesturingssysteem dat bij de machine wordt geleverd. Dit kan op 16 niveau’s. Maar tevens zal je ervaren, door de luchtweerstand, dat hoe sneller je de hendel naar je toe haalt, hoe meer de weerstand oploopt.

Wat is de maximale belasting van de Finnlo Aquon Evolution roeitrainer?

De Finnlo Aquon Evolution roeitrainer heeft een maximale belastbaarheid van 150 kg. De maximale weerstand is 350 Watt en dat bereik je alleen bij hele hoge intensiteit.

Samenvatting en conclusie

De Finnlo Aquon Evolution is een premium roeitrainer die geschikt is voor intensieve workouts. Het heeft een combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand, waardoor het een natuurlijke roei-ervaring biedt. Het heeft 16 weerstandsniveaus en kan belast worden tot 150 kg. Het kan gebruikt worden met een hartslagband en heeft 17 standaard trainingsprogramma’s. Het is geschikt voor intensieve workouts tot 350 Watt. Enkele nadelen zijn dat het niet koppelbaar is aan apps en dat de handgreep redelijk smal is.

De Finnlo Aquon Evolution roeitrainer wordt aanbevolen voor degenen die op zoek zijn naar een comfortabele maar uitdagende training. Het heeft een geavanceerde training computer, een solide frame en een comfortabele zitting. Het is ook gemakkelijk te verplaatsen en op te vouwen. Hoewel de handgrepen iets smaller zijn dan normaal, kan dit de gripkeuze beperken. Over het algemeen is de Aquon Evolution een grote verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de Aquon XTR II, met meer weerstand en trainingsmogelijkheden. Er zijn alternatieven beschikbaar in dezelfde prijsklasse, zoals de Concept 2 roeitrainer en de Proform Sport RL.

De Finnlo Aquon Evolution is zeer geschikt voor intensieve workouts, ook als je wat zwaarder en/of langer bent. De combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand zorgt voor een natuurlijke roei beleving.

+ 16 weerstanden
+ Belastbaar gewicht 150 kg
+ Te gebruiken met hartslagband 
+ 17 standaard trainingsprogramma’s
+ Geschikt voor intensieve workouts (tot 350 Watt)
– Niet koppelbaar aan apps
– Handgreep is redelijk smal

4.5
banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie