Focus Fitness Row 2 versus Focus Fitness Row 3

ocus Fitness Row 2 versus Focus Fitness Row 3

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Ben je op zoek naar een roeitrainer voor thuis, dan ben je vast al de Row 2 en de Row 3 van Focus Fitness tegen gekomen. Dit artikel gaat over de Focus Fitness Row 2 versus Focus Fitness Row 3 roeitrainer. Wij hebben de verschillen (en overeenkomsten) op een rijtje gezet en geven advies voor wie deze Row 2 en Row 3 roeitrainers geschikt zijn.

Focus Fitness Row 2 en Focus Fitness Row 3 – vergelijk

Wil je de Focus Fitness Row 2 en de Focus Fitness Row 3 vergelijken dan kan je alleen naar de specificaties kijken, maar dat geeft toch niet alle informatie.

EigenschappenFocus Fitness Row 2Focus Fitness Row 3
MerkFocus FitnessFocus Fitness
WeerstandMagnetische weerstandMagnetische weerstand
Gewicht vliegwiel8 kg8 kg
Max. lengte gebruiker190 cm190 cm
Max. belasting120 kg120 kg
Aantal programma’s12
Aantal weerstanden168
Garantie2 jaar frame, 10 jaar2 jaar frame, 10 jaar
Hartslag sensorenneeja
Hartslagband mogelijkneeja
Soort gebruikaf en toeaf en toe
Zithoogte
Totaal gewicht26 kg35 kg


Wij hebben eerder al een Focus Fitness Row 2 review en een Focus Fitness Row 3 review geschreven, maar dan heb je nog niet een onderlinge vergelijking. Dus daarom hebben we nu de verschillen en overeenkomsten in dit artikel uitgewerkt.

De Row 2 is de goedkopere versie van de Row 3. Op het moment van schrijven zijn beide roeitrainers aantrekkelijk afgeprijsd en is het prijsverschil zo rond de 100 Euro. Dat is nog best wel een aardig verschil, maar wat krijg je nu meer voor die honderd Euro verschil, en is het echt nodig dat je dit geld extra uitgeeft?

Uitvoering en stabiliteit

De Focus Fitnesss Row 3 is is wat robuuster uitgevoerd, met zijn 35 kg is deze 9 kg zwaarder dan de Row 2. Een deel van dat gewicht komt door het zwaardere vliegwiel van 12 kg. Toch 4 kg meer dan de Row 2.

De Focus Fitness Row 3 is daardoor meer geschikt voor wat zwaardere personen en zal ook een meer vloeiende roeibeweging geven door het zwaardere vliegwiel. De leverancier geeft in de specificaties wel aan dat beide roeitrainers geschikt zijn voor 120 kg belasting, maar voor de Focus Fitness Row 2 adviseren wij tot 80 kg lichaamsgewicht en voor de Row 3 tot 100 kg lichaamsgewicht.

Mogelijkheden training

Bij de Focus Fitness Row 3 bestaat de mogelijkheid om je hartslag te meten. Dat kan met de sensoren of met een hartslagband. Wil je je hartslag precies meten dan adviseren wij een hartslagband te gebruiken, de sensoren meten niet nauwkeurig. De hartslagmeter moet je wel separaat aanschaffen.
Bij de Row 2 bestaat geen mogelijkheid om je hartslag te meten. Je kunt hiervoor natuurlijk een sporthorloge gebruiken, maar als je deze nog niet zelf in bezit hebt is dat een dure aanschaf.

Ook heeft de Focus Fitness Row 3 maar liefst 12 voorgeprogrammeerde programma’s om te trainen. De Row 2 heeft dat niet.
Uiteraard kan je zelf een trainingsprogramma bedenken of ergens een schema op internet zoeken. Zie bijvoorbeeld het trainingsschema voor beginners. Het is maar net wat je zelf belangrijk vindt.
De Row 3 heeft meer verschillende weerstanden dan de Row 2 en deze zijn ook nog eens electronisch in te stellen. Bij de Row 2 moet je dit handmatig doen.

De Focus Fitness Row 3 biedt dus meer mogelijkheden om jouw trainingen in te vullen en gerichter op hartslag te trainen. Dat wil overigens niet zeggen dat je op de Focus Fitness Row 2 niet goed aan je conditie kunt werken. Afhankelijk van jouw doelstellingen zal je zelf de keuze moeten maken wat het beste bij jou past.

Conclusie – voor wie is de Focus Fitness Row 2 of Row 3 het meest geschikt?

De Focus Fitness Row 2 is geschikt wanneer je niet zwaarder bent dan 80 kg en geen behoefte hebt aan hartslagmeting en voorgeprogrammeerde trainingen. Dat je aan deze Focus Fitness Row 2 geen miskoop hoeft te hebben blijkt wel uit de reviews. Een gemiddelde score van 4,8 uit 5 geeft al aan dat het met de prijs/kwaliteit verhouding wel goed zit. Het is maar net wat jouw verwachtingen zijn.

Met de Focus Fitness Row 3 haal je voor 100 Euro verschil wel een roeimachine in huis die ten opzichte van de Row 2 wat voordelen heeft zoals:

  • Zwaarder, dus stabieler. Dus beter geschikt voor wat zwaardere personen en intensiever trainen, mede door
  • Zwaarder vliegwiel
  • Meer weerstand niveaus, elektronisch in te stellen
  • Hartslagmeting via sensoren of hartslagband
  • Trainingsprogramma’s beschikbaar

Ook deze Focus Fitness Row 3 wordt heel goed beoordeeld, gemiddeld 4,7 uit 5. Dit lijkt iets lager dan voor de Row 2 maar bij analyseren van de beoordelingen lijkt dit gemiddelde wat naar beneden getrokken te zijn door niet terechte minpunten zoals:

  • Recovery-toets werkt niet: deze werkt wel, maar alleen met hartslagband en niet met de sensoren
  • Display na 1 maand defect: Na contact met klantenservice is dit snel opgelost.

Focus Fitness is één van Betersports eigen merken. Betersport staat bekend om hun klantgerichtheid en zeer goede service. Sla de reviews er maar op na. Mocht er iets mis zijn, wat natuurlijk altijd eens kan gebeuren dan wordt dit altijd naar tevredenheid opgelost.

Veel gestelde vragen

Ik ben op zoek naar de Focus Fitness Row 5, waar vind ik die?

De Focus Fitness Row 5 is een roeitrainer met luchtweerstand, maar helaas niet meer leverbaar. Alternatieven zijn de Senz Sports R5000 of de LIDL roeitrainer.

Focus Fitness Row 2 - review en ervaringen
Henk

Focus Fitness Row 2 review

Misschien wil je de Focus Fitness Row 2 roeitrainer kopen. Lees dan snel verder of …

Focus Fitness Row 3 - review en ervaringen
Henk

Focus Fitness Row 3 – review en info

De Focus Fitness Row 3 is een erg populaire roeitrainer. Wil je weten of deze …

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie