De VirtuFit Row 1.0 is een populair thuisfitnessapparaat dat met name geschikt is voorbeginners. In deze uitgebreide review neem ik je mee door mijn persoonlijke ervaringen en geef ik je een duidelijk beeld van wat je van deze roeimachine kunt verwachten.

Virtufit Row 1.0 review – algemene eerste indruk

Mijn eerste indruk van de VirtuFit Row 1.0 was positief. Ik herkende gelijk dat dit een roeimachine van het merk Virtufit was door de bekende groene strepen op de kast waar het (elastische) weerstand systeem in zit.
De combinatie van kunststof en metaal zorgt voor een stevig, maar toch lichtgewicht design. Volgens de fabrikant geschikt voor gebruikers tot 115 kg, waar ik mijn vraagtekens bij heb, maar daarover later meer.

Mijn ervaringen met de VirtuFit Row 1.0

Ontwerp en comfort

De roeimachine heeft een sportieve uitstraling. Het ergonomische zitje en de antislip pedalen zorgen voor een comfortabele en veilige roei-ervaring. De compacte afmetingen en de mogelijkheid om de roeitrainer op te klappen, maken hem ideaal voor thuisgebruik.
Het zitje is bij duurdere modellen vaak toch even wat beter, maar voldoet goed. Wel is een punt van aandacht dar de voetsteunen niet verstelbaar zijn. Wanneer je wat grotere voeten hebt kan dat een probleem zijn omdat het klittenband dan te hoog over de wreef komt. Dat roeit niet fijn.

Weerstand en training

Het elastomeer weerstandssysteem, zonder vliegwiel, kan een uitdagende workout bieden. Het is fluisterstil en heeft geen dood punt in de beweging, wat zorgt voor een continue uitdaging tijdens het trainen. Met vier weerstandsniveaus is er voldoende variatie voor een goede workout.

Wist je dat
Budget vriendelijke roeitrainers vaak uitgevoerd worden met een elastische of hydraulische weerstand? Elastische weerstand heeft als voordeel dat deze fluisterstil is, maar vaak wat minder weerstand geeft en de weerstand niet progressief is.

Voor iemand die fysiek sterk is, zal de ervaring met het elastomeer weerstandssysteem van de VirtuFit Row 1.0 enigszins verschillen van die van een beginner of iemand met minder kracht. Hieronder beschrijf ik hoe ik zelf de elastische weerstand heb ervaren:

 • Weerstandsniveau
  Ik merkte dat ik snel het hoogste weerstandsniveau van de roeitrainer bereikte. Omdat er slechts vier niveaus zijn, voelde dit beperkend aan, ik ben gewend aan een intensievere uitdaging.
 • Duurzaamheid van de training:
  De elastische weerstand vond ik minder intens, maar ik ben dan ook een roeitrainer met luchtweerstand gewend. Een roeitrainer met luchtweerstand heeft een progressieve weerstand, elastische weerstand niet. Hierdoor kon ik wel langere cardio trainingssessies volhouden zonder te veel vermoeidheid.
 • Risico op het bereiken van een plateau
  Er is een kans dat je te lang en te vaak op een lage intensiteit roeit, soms is het goed wat zwaarder/intensievere trainingen te doen om je grenzen te verleggen. Kan dit niet goed dan heb je kans dat je conditie op een zeker moment niet meer vooruit gaat.

Nu moet wel gezegd worden dat ik een vrij fanatieke sporter ben en al heel wat uren training op een roeitrainer heb gemaakt. Voor een beginner en mensen met wat minder kracht is deze VirtuFit Row 1.0 zeker voldoende om aan het algehele conditie te werken.

Trainingscomputer

De eenvoudige trainingscomputer geeft basisparameters weer zoals

 • tijd,
 • aantal slagen per minuut,
 • aantal aantal roeislagen en
 • verbrande calorieën.

Hoewel het geen geavanceerde functies biedt, is het voldoende voor het bijhouden van je trainingen.

Trainingsmogelijkheden

De roeitrainer is ideaal voor een full-body workout. Door het elastische weerstandssysteem worden bijna alle spiergroepen getraind. Het is vooral geschikt voor beginners of mensen die thuis willen werken aan hun conditie en spierkracht.

Wist je dat
Roeien een uitstekende workout is omdat het een full-body training biedt die zowel cardiovasculair als krachtgericht is. Het activeert diverse spiergroepen, waaronder de rug, benen, armen en core, en biedt daarmee een efficiënte manier om spieren op te bouwen en calorieën te verbranden.
Roeien verbetert ook je uithoudingsvermogen en hartgezondheid. Het is bovendien een low-impact oefening, wat betekent dat het minder belastend is voor de gewrichten.

Virtufit Row 1.0 review: hoe te beoordelen

Deze Virtufit Row 1.0 is zeker één van de meest laag geprijsde roeimachines die ik getest heb. Het apparaat is gebruiksvriendelijk ontworpen. Het opklapmechanisme en het lichte gewicht maken het gemakkelijk om op te bergen. Voor dit geld krijg je zeker waar voor je geld.
Ook denk ik dat beginnende roeiers die niet te veel sport ervaring hebben zeker veel plezier kunnen hebben aan deze roeitrainer.

Zou ik hem zelf kopen? Nee, daarvoor zijn mijn sportieve ambities te groot. Ook twijfel ik of de roeitrainer geschikt is als je wat zwaarder en/of langer bent. Dan is hij toch net even wat te licht uitgevoerd.

Hoe ga ik deze Virtufit Row 1.0 dan beoordelen? Ik kom niet op meer dan 3,5 ster uit. Dat is niet omdat je geen waar voor je geld krijgt, maar meer om aan te geven dat je niet te hoge verwachtingen van deze roeimachine moet hebben. Hij is slechts geschikt voor een kleine doelgroep.

Virtufit Row 1.0 review: Alternatieve opties

In deze prijsklasse van roeimachines tot 200 Euro zie ik de Luxari roeitrainer Pro als een heel goed alternatief. Voor een paar tientjes meer heb je een roeitrainer met magnetische weerstand.
Een ander alternatief is de Tunturi Cardio Fit R20, deze is nagenoeg hetzelfde, ik zou moeilijk kunnen kiezen het gaat dan echt om persoonlijke voorkeur.

Meer info over het merk VirtuFit

VirtuFit is een merk dat zich richt op de productie van fitnessapparatuur, inclusief roeitrainers, voor thuisgebruik. Ze staan bekend om hun brede portfolio aan kwalitatief goede fitnessproducten.
VirtuFit roeitrainers, zoals de Row 1.0 en Row 450, zijn populair vanwege hun lage prijs, gebruiksvriendelijkheid, compacte ontwerp en de mogelijkheid om thuis effectief te trainen.


Deze roeimachines bieden verschillende weerstandsniveaus en zijn vaak inklapbaar, wat ze ideaal maakt voor kleinere ruimtes. Het merk combineert functionaliteit en betaalbaarheid, waardoor het een goede keuze is voor mensen die thuis willen trainen zonder veel ruimte in beslag te nemen of veel geld uit te geven.

Buiten de instap model roeitrainers die we eerder noemden heeft Virtufit ook roeitrainers met waterweerstand en een ergometer roeitrainer in de collectie. Je praat dan over een heel ander prijsklasse. Toch nieuwsgierig geworden? Bekijk dan alle Virtufit roeitrainers.

Eindconclusie en samenvatting Virtufit Row 1.0 review

3.5

Samenvatting

De VirtuFit Row 1.0 is een uitstekende keuze voor mensen die thuis aan hun conditie willen werken. Het biedt een goede balans tussen kwaliteit, comfort en prijs. Het is vooral geschikt voor beginners of mensen met een beperkt budget die toch een effectieve workout willen.

Voordelen

 • Stevig en compact
 • Geluidsarm elastomeer weerstandssysteem
 • Geschikt voor verschillende gebruikers
 • Ergonomisch ontworpen zitjeMakkelijk op te bergen

Nadelen

 • Korte handgrepen
 • Beperkte functies van de trainingscomputer

Veelgestelde vragen

Is de VirtuFit Row 1.0 geschikt voor ervaren roeiers?

Het is voornamelijk ontworpen voor beginners en biedt mogelijk niet genoeg uitdaging voor ervaren roeiers.

Hoe gemakkelijk is het om de VirtuFit Row 1.0 op te bergen?

Dankzij het lichte gewicht en het opklapmechanisme is het heel eenvoudig om de roeitrainer op te bergen.

Biedt de trainingscomputer geavanceerde functies?

Nee, de computer biedt basisfuncties die voldoende zijn voor het bijhouden van je trainingen, maar mist geavanceerde functies.

Hoe comfortabel is de zitting van de roeitrainer?

Het ergonomische ontwerp zorgt voor een comfortabele zitting, zelfs tijdens langere trainingssessies.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine