Roeitrainer Blokker – VidaXL met regelbare weerstand


🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


De VidaXL roeitrainer Blokker viel ons op vanwege de prijs. Deze VidaXL met regelbare weerstand is inklapbaar. De prijs van deze roeimachine is zodanig dat je best wel iets mag verwachten. Wij zochten eens uit wat je dan eigenlijk krijgt voor die prijs.

De VidaXL met regelbare weerstand bekeken

Wij hebben de VidaXL niet in onze handen gehad, maar moeten het doen met de informatie die we op de site van Blokker kunnen vinden. Die is erg summier, wij vinden de informatie echt ondermaats. Voor een product van ruim 624,99 Euro (op het moment van schrijven) mag je toch verwachten dat er behoorlijke productinformatie te vinden is.

Het blijkt volgens de beschrijving dat de VidaXL roeitrainer niet een roeitrainer is maar een 2-in-1 apparaat. Het is een roeitrainer en een trainingsstation. Uit de omschrijving blijkt niet hoe je dat trainingsstation dan moet gebruiken.

Wanneer we verder kritisch naar de roeitrainer kijken dan zien we dat de weerstand door 3 spankoorden wordt opgebouwd. Dit geeft niet de garantie dat je daar lekker mee kunt roeien. hoe meer je de koorden uittrekt des te kleiner zal de weerstand worden. Dit in tegenstelling tot b.v. roeitrainers met luchtweerstand in om en nabij dezelfde prijsklasse. Deze geven juist meer weerstand naarmate je meer kracht zet.
Ook vrrwachten we dat de spankoorden weinig duurzaam zijn.

Wanneer we de foto bekijken zien we een zitje met een soort skai achtige overtrek. Ziet er niet echt ergonomisch uit. De enkele voetsteun aan de achterkant straalt niet uit dat de roeimachine erg stabiel is.

Het LCD-scherm laat volgens de omschrijving: scan, tijd, aantal, totaal aantal en verbrande calorieën te zien. Niet echt een duidelijke omschrijving van wat je nu te zien krijgt op het scherm. Dit geeft weinig vertrouwen.

Roeitrainer Blokker – Conclusie

Onze conclusie is dat de door ons bekeken roeitrainer geen goede roeitrainer is en geen goed trainingsstation. Het is eigenlijk geen van beide, vlees noch vis dus.
Als roeitrainer is het volgens ons een miskoop, veel te duur voor wat je ervoor terug krijgt. De kwaliteit laat zowel op gebied van weerstand, stabiliteit, LCD scherm en degelijkheid te wensen over.
Uiteraard is het voor jou als koper om hier een definitief oordeel over te vellen.

Roeitrainer Blokker: Aternatief voor de VidaXL roeitrainer

Als alternatief voor de beschreven VidaXL roeitrainer die door Blokker wordt aangeboden zien wij de Senz Sports R5000. Lees hier meer over de Senz Sports R5000 en besluit zelf voor welke roeitrainer je kiest. In onze ogen koop je voor op dit moment 125 Euro meer een roeitrainer waar je veel meer plezier van gaat krijgen.

Roeitrainer - Senz Sports R5000

699,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 11 juni 2024 06:03

De Senz Sports R5000 is een high-end roeitrainer van professionele kwaliteit, uitermate geschikt voor commerciële doeleinden of thuis gebruik. Het luchtweerstand systeem met het FAN Wheel System zorgt voor een optimale roeibeleving waarbij de weerstand opgebouwd wordt naarmate er meer kracht...

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine