HYROX roeitrainer / roeimachine? 1000m indoor roeien HYROX games

Hyrox roeitrainer - roeimachine

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Een HYROX roeitrainer, waar kan je die kopen? Dat is wat veel mensen zich afvragen merken wij. Misschien is het jou ook wel eens opgevallen als je een aflevering van NOS Studio Sport gaat kijken. Het gaat dan om het intro waar een bekende verzekeraar zegt dat ze supporter zijn van NOS Studio sport. In beeld zie je een paar dames heel hard aan het werk op een HYROX roeimachine, wat blijkt is dat zij mezig zijn met 1000m indoor roeien tijdens de HYROX games.
Bij ons was een HYROX roeitrainer ook nog onbekend, dus we hebben uitgezocht of en waar je zo een Hyrox roeimachine kan kopen en wat de kwaliteit is.

HYROX roeitrainer – Hoe zit het?

Een HYROX roeitrainer bestaat dus gewoon niet. Als je goed naar de afbeelding kijkt dan zie je aan de details dat het gewoon om een Concept2 RowErg gaat. Nou ja ‘gewoon’, dat is natuurlijk de beste roeitrainer die er te koop is wanneer je prestatief bezig wil zijn. Je kan er natuurlijk ook minder fanatiek op roeien.

Maar waarom staat er dan HYROX op de roeitrainer. Dat komt omdat deze foto waarschijnlijk is gemaakt tijdens de HYROX games. Uiteraard worden tijdens deze wedstrijd gebruikt gemaakt van de Concept2 Rowerg, de resultaten moeten immers vergeleken kunnen worden.

HYROX games – Wat is dat?

Deze HYROX games zijn bedacht als meetbare competitie waarbij fitnessliefhebbers hun conditie, en functionele kracht onderling kunnen vergelijken. Dat wordt gedaan door 8 verschillende workouts telkens vooraf gegaan door 1km hardlopen.
Eén van deze workouts is 1000 meter roeien op de Concept2 RowErg. Juist over dat indoor roeien weten wij wel wat, daarover later meer.
Even de verschillende onderdelen van de hele wedstrijd op een rij:

START
> 1 km run > 1000 m SkiErg >
> 1 km run > 50 m Sled Push >
> 1 km run > 50 m Sled Pull >
> 1 km run > 80 m Burpee Broad Jumps >
> 1 km run > 1000 m Rowingl >
> 1 km run > 200 m Farmers Carry >
> 1 km run > 100 m Sandbag Lunges >
> 1 km run > 75 or 100 x Wall Balls >
FINISH

Je ziet dat je een allround sporter moet zijn om over alle onderdelen goed te scoren. Dat is dan ook juist de bedoeling van deze competitie. Kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit komen hier in optima forma bij elkaar. Lees meer over de HYROX games.

HYROX games – 1000 meter indoor roeien

Eerlijk gezegd zouden we niet weten hoe je voor de meeste onderdelen het beste kan trainen. Laten wij nu juist wel iets over indoor roeien weten. Dus wil je meedoen en een snelle 1000 meter indoor wil roeien lees dan hieronder onze tips.

Tip 1 – verdiep je in de drag factor

Verdiep je als eerste in de Concept2 en dan met name in de damper setting en de drag factor. Deze hangen nauw samen. De boodschap is eigenlijk dat je niet de zwaarste weerstand moet gebruiken om het beste resultaat te halen. Juist een veel lichtere weerstand geeft betere resultaten, vergelijk het met roeien in een zware stalen roeiboot of in een ranke houten skiff. Wat de waarde precies moet zijn is voor iedereen verschillend, gemiddeeldes staan bij het artikel over de drag factor vermeld.

Tip 2 – leer de mogelijkheden vande PM5 monitor

Train je op een Concept2 dan gebruik je waarschijnlijk de PM5 monitor. Ondanks dat deze monitor er eenvoudig uit ziet kan je er super efficiënt mee trainen. Verdiep je in deze mogelijkheden.

Tip 3 – juiste houding, beweging en ademhaling

Verdiep je in de juiste houding een roeibeweging zo haal je het meeste effect uit je slag en voorkom je blessures. Zorg voor een juiste ademhaling op de roeitrainer. We hebben daar ook roei oefeningen voor op de roeitrainer.
In het kort gaat erom dat je bewegingsfrequentie niet te hoog is, de haal van je slag kort en explosief waarbij de meeste kracht uit je benen komt. De recovery doe je rustig zodat je klaar bent voor de volgende explosieve haal.

Tip 4 – train gericht

We gaan ervan uit dat je basisconditie goed is en dat je met gemak 20 a 25 minuten in duurtempo op de roeitrainer kunt roeien. Door regelmatig, maar niet te vaak, een intensieve HIIT training op de roeimachine te doen wen je aan het roeien van 1000 meter op een hoge intensiteit.
Overigens zal jet het roeien van de 1000 meter tijdens de HYROX games anders in moeten vullen dan tijdens een seperate 1000 meter test. Je moet immers na die tijd nog wel wat energie over hebben.

Tip 5 – log en evalueer jouw training op de roetrainer

Iedereen die een Concept2 gebruikt, kan gratis de Ergdata app downloaden en gebruiken. Dit geldt ook voor het online logbook van concept2. Door ook nog tijdens jouw trainingen een hartslagband te dragen en deze op de PM5 monitor aan te sluiten heb je alle trainingsdata achteraf beschikbaar.
Analyseer deze en je leert hier weer van voor je volgende training. Ook kan je dan ongeveer bepalen hoe hard je de 1000 kunt roeien en toch nog iets over houd.

HYROX roeitrainer meer informatie

De Hyrox roeitrainer bestaat niet en is een Concept2 RowErg. De standaard in de markt al het gaat om competitief roeien.

Veel gestelde vragen HYROX roeitrainer – HYROX games

Waar kan ik een HYROX roeitrainer kopen?

Een HYROX roeimachine bestaat niet. Het gaat om een Concept2. Lees onze Concept2 RowErg review om de mogelijkheden te ontdekken.

Hoe bereid ik me voor op 1000 meter roeien?

Wil je tijdens de HYROX games 1000 meter roeien zorg dat je goed weet hoe je op de Concept2 kopen moet roeien. Lees ook de tips in dit artikel.


banner

Kies jouw budget voor een roeimachine