Tunturi Competence R20 – beste deal of niet

Tunturi-Competence-R20-review-en-ervaringen

De Tunturi Competence R20 is onderdeel van de Competence serie fitnessapparatuur van Tunturi. In deze Tunturi Competence R20 review bekijken we deze roeimachine en geven ons expert oordeel. Het is een roeimachine met magnetische weerstand in een segment waar heel veel concurrentie is. Je leest hier meer over deze roeimachine en vind hier tevens een prijsvergelijker en de mogelijkheid dit product met concurrerende modellen te vergelijken.

Tunturi Competence lijn

Deze roeitrainer is onderdeel van de Competence serie van het merk Tunturi. Tunturi is een gevestigd merk op het gebied van fitness artikelen waaronder cardio apparatuur.
Onder he motto ‘Feel better every day’ ontwikkelen en produceren ze fitness producten. Zoals de naam zegt met het idee dat je door ze te gebruiken je fitheid verbeteren kunt.

De Competence lijn bestaat uit:

Deze lijn is niet de duurste en niet de goedkoopste in zijn soort. De producten bevinden zich in het midden segment. In dit segment is de concurrentie moordend. Toch vinden wij dat het merk Tunturi deze concurrentie aan kan.

In deze review gaan we het dus alleen over de roeitrainer hebben. De andere producten laten we verder buiten beschouwing.

Tunturi Competence R20 review

Deze Tunturi roeitrainer is dus geen high-end roeitrainer, daar is de prijs ook niet naar. Hij is wel goed geschikt om thuis aan je conditie te werken en af te vallen. Ben je een hele fanatieke sporter dan is deze roeimachine minder geschikt vinden wij. Je zqal dan echt dieper in de buidel moeten tasten.

Magnetische weerstand

De magnetische weerstand zorgt ervoor dat de Competence R20 fluisterstil is, ook fijn voor de buren en eventuele huisgenoten. Een magnetische weerstand geeft niet een levensechte roeiweerstand. Dat is nu eenmaal zo en dat hebben alle roeitrainers met dit type weerstand. Dus ook de concurrentie,

Trainen op de Competence R20 – ervaringen

Door zijn stabiele constructie en zijn 6 kg zware vliegwiel is deze Competence R20 goed geschikt om thuis te trainen. Mede door de fluisterstille magnetische weerstand kan je op ieder moment van de dag roeien, de buren zullen je niet horen.

Ben je wat zwaarder en/of langer dan is deze roeitrainer niets voor jou. Daarbij moet je denken aan een gewicht van boven de 110 kg en een lengte van langer dan 190 cm. Volgens de spec’s is een maximaal lichaamsgewicht van 135 kg toegestaan, maar als je dan intensief gaat roeien…. Wij raden het niet aan dus.

Deze roeitrainer heeft geen hartslagsensoren maar kan wel je hartslag weergeven. Je moet dan wel zelf over een analoge hartslagband beschikken, want deze wordt niet meegeleverd.

Deze roeitrainer beschikt over een beperkt aantal trainingsprogramma’s. Dus wil je volgens een trainingsprogramma trainen dan zal je dit zelf samen moeten stellen. Ook is er geen koppeling met fitness apps mogelijk. Maar misschien wil je dat ook helemaal niet, dus dat hoeft geen nadeel te ijn.

Na het trainen

Na het trainen kan je deze roeimachine snel en eenvoudig opbergen. Hij is inklapbaar en neemt ingeklapt weinig ruimte in. Ook heeft deze roeitrainer handige transportwieltjes, dus je kan hem makkelijk verplaatsen.

Prijsvergelijker

De prijzen bij de verschillende webshops worden iedere dag automatisch bijgewerkt. Dat deze Tunturi Competence een zeer geliefde roeimachine is blijkt wel uit de hoeveelheid aanbieders. Iedere dag halen wij de meest actuele prijzen op. Meestal zullende prijzen niet veel verschillen.

Tip
Bekijk de roeitrainer bij de verschillende webshops. Soms krijg je er gratis extra’s bij zoals b.v. een gratis beschermmat of trainingsschema. Ook de verzendkosten kunnen verschillen. Ondanks dezelfde prijs scoor je dan toch een betere deal.

Alternatieven voor de Tunturi Competence R20

Deze Tunturi Competence R20 is een instap model roeitrainer. Ijn deze categorie is er heel veel aanbod, dus het loont de moeite o ook de alternatieven eens goed te bekijken. De Christopeit WRT1300 is een leuk alternatief in dezelfde prijsklasse.

Tunturi Competence R20 review - conclusie en samenvatting

4

Samenvatting

Na mijn beoordeling van de Tunturi Competence R20 roeitrainer kan ik concluderen dat het een degelijk apparaat is voor thuisgebruik. Met zijn fluisterstille magnetische weerstand en stabiele constructie biedt het een goede trainingservaring. Het is echter belangrijk op te merken dat deze roeimachine minder geschikt is voor zeer intensieve sporters, personen boven de 110 kg en langer dan 190 cm.

Na mijn beoordeling van de Tunturi Competence R20 roeitrainer kan ik concluderen dat het een degelijk apparaat is voor thuisgebruik. Met zijn fluisterstille magnetische weerstand en stabiele constructie biedt het een goede trainingservaring. Het is echter belangrijk op te merken dat deze roeimachine minder geschikt is voor zeer intensieve sporters, personen boven de 110 kg en langer dan 190 cm.

Voordelen

  • Fluisterstil
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Handig in gebruik
  • Inklapbaar
  • hartslagmeting via separaat aan te schaffen borstband

Nadelen

  • Minder geschikt voor het zware werk
  • Beperkt aantal trainingsprogrmma’s
  • Geen hartslagsensoren

Tunturi Competence R20 – Veel gestelde vragen

Heeft de Competence R20 hartslagsensoren en is er een koppeling met fitness-apps mogelijk?

Deze roeitrainer heeft geen ingebouwde hartslagsensoren. Als je je hartslag wilt meten, dien je zelf over een analoge hartslagband te beschikken, omdat deze niet wordt meegeleverd. Helaas biedt de Competence R20 geen koppeling met fitness-apps.

Wat is het maximale gebruikersgewicht en de lengte die deze roeitrainer aankan?

Volgens de specificaties kan de Competence R20 een maximaal lichaamsgewicht van 135 kg dragen. Echter, voor optimaal comfort wordt geadviseerd dat personen boven de 110 kg en langer dan 190 cm mogelijk beter af zijn met een andere roeitrainer.

Vraag: Is de Tunturi Competence R20 geschikt voor intensieve workouts?

Hoewel de roeitrainer geschikt is voor thuisgebruik en een stabiele constructie heeft, is hij minder ideaal voor zeer intensieve sporters. Voor zeer fanatieke workouts zou je een geavanceerder model moeten overwegen.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine