Uitgebreide Kettler AquaRower 500 review

Deze Kettler AquaRower 500 roeitrainer met waterweerstand staat garant voor vele uren met plezier trainen. Iedere workout is een feest door de eigenschappen die deze Kettler AquaRower 500 bezit. Lovende woorden, lees verder om er achter te komen waarom deze waterrower zo een fijn apparaat is

Kettler AquaRower 500 review

Wat als eerste opvalt tijdens onze Kettler Aquarower 500 review is het design. Niet alleen heel fraai, met zijn zwarte strak metalen frame en doorzichtige watertank, maar ook robuust en stevig. Wij houden ervan.

Je weet natuurlijk al wat de eigenschappen van een roeitrainer met waterweerstand zijn. Zo niet lees dan onze uitgebreide koopgids waterroeiers. De belangrijkste voordelen zijn dat de weerstand en geluid van het water het meest lijkt op roeien in een boot. Sommige mensen willen niet anders.

Kettler AquaRower 500 review – ergonomie

Het zitje rolt over een dubbele rail. Deze dubbele rail staat best wel wijd uit elkaar. Dat komt de stabiliteit ten goede. Wat een voordeel is dat de voetsteunen lekker dicht bij elkaar zitten. Dat kan omdat deze steunen tussen de twee rails in zitten. Dit in tegenstelling tot veel andere roeitrainers met lucht- en magnetische weerstand. Daar zit er vaak een rail tussen de twee voetsteunen in.

Overigens is het zitje ergonomisch gevormd en zijn de voetsteunen verstelbaar. Maar eigenlijk is dat zo bij de meeste roeitrainers en zeker bij een waterrower met deze prijs is dit gewoon wat je mag verwachten.

De trainingsmogelijkheden van de AquaRower 500

Met zijn eigenschappen, stabiliteit en waterweerstand is dit zeker een fijne roeitrainer. Je kan op ieder gewenst niveau trainen, rustige cardio workouts voor je vetverbranding maar ook intensieve trainingen, tot zelfs HIIT trainingen. Deze roeitrainer zal niet de beperkende factor zijn.

De boordcomputer geeft alle relevante waardes die je nodig hebt weer zoals

  • Afstand
  • Snelheid
  • Tijd
  • Verbruikte calorieën
  • Watt
  • SPM
  • Hartslag

Om je hartslag weer te kunnen geven heb je wel een borstband nodig. Deze kan je met bluetooth aan je boordcomputer koppelen.

Wat wel heel erg tegen valt bij een roeitrainer van deze prijsklasse is dat deze Kettler verder een heel beperkte boordcomputer heeft. Ja, alle meetwaarden worden weergegeven, maar….. geen enkel trainingsprogramma. Dat is echt ondermaats. Geef jij daar zelf net om dan boeit dat natuurlijk niet.

Prijsvergelijker

Bekijk hieronder wat de prijs van deze roeimachine is. Wij halen iedere dag de actuele prijs op. Vaak zullen de prijzen niet veel verschillen maar incidenteel kan je wel eens tegen een leuke aanbieding aan lopen.

Kettler Aquarower 500 of Aquarower 700

De verschillen tussen deze twee roeitrainers zijn niet zo heel groot als je puur naar de specificaties kijkt. Het enige verschil zit eigenlijk in het aantal weerstandsniveaus. Heeft de 700 5 verschillende niveaus, de 500 heeft er één minder dus 4.
Toch zit er een aanzienlijk prijsverschil tussen de roeitrainers. De 500 is beduidend lager geprijsd. Heeft dat dan alleen met de weerstand te maken is wat je jezelf misschien afvraagt.

Bekijk je de twee roeitrainers in het echt dan zie direct wat het andere verschil is, namelijk de gebruikte materialen. De AquaRower 700 is gemaakt van een frame wat gemaakt is van hout en staal, terwijl de AquaRower 500 een zwart metalen frame heeft.
De beide roeitrainers hebben dan ook ieder een heel andere uitstraling. Qua roeien beleef je dezelfde ervaring ongeacht op welke van de twee waterrowers je zit. Het is dan ook maar net welke van de twee uitvoeringen je het mooiste vindt.

Veel gestelde vragen

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”Is de Kettler AquaRower 500 roeitrainer zijn geld waard?” answer-0=”Ja, als je op zoek bent naar een waterrower dan is deze AquaRower 500 zeker zijn geld waard. Wat tegen valt is de boordcomputer, deze heeft geen trainingsprogramma’s.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”Wat zijn de alternatieven voor deze Kettler AquaRower 500?” answer-1=”Wij hebben een uitgebreide met alle koop informatie over waterroeiers. Daar vindt je tips waarop je moet letten bij de aanschaf maar ook alternatieven. ” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine