Het verhaal van de opkomst van de grote God Zeus


🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Zeus is de machtigste en belangrijkste God aller tijden. In het oude Griekenland werd hij bijzonder vereerd en aanbeden. Er zijn veel verschillende mythen over deze grote god geschreven. Je kunt meer over deze god te weten komen op onze website. Hier zijn veel belangrijke feiten over Zeus.

Zeus kwam uit de familie van de titanen Kronos en Rhea. Kronos bracht zijn vader Uranus ten val en begon over de hele wereld te heersen. Hij was een kwaadaardige en machtige titaan. Nadat hem was voorspeld dat een van zijn kinderen hem de macht zou ontnemen, begon Kronos elk kind te verslinden dat zijn vrouw Rhea hem gaf. Zo verslond hij negen kinderen. Hoezeer Rhea Cronus ook overtuigde om te stoppen, Cronus wilde niet naar haar luisteren. Rhea besloot het laatste kind te redden. Het bleek Zeus te zijn. Ze stopte Cronus een steen toe die ze in luiers had gewikkeld. De Titaan slikte het door en merkte het niet. Rhea vluchtte naar het eiland Kreta. Hier werd de toekomstige God geboren. Sinds zijn kindertijd had Zeus enorme macht. Hij werd met melk gevoed door de geit Amalthea. Toen Zeus begon te huilen, sloegen de wachters van Kreta op hun schilden zodat Kronos niets zou horen. Zeus groeide op en werd volwassen. Hij besloot de macht te grijpen en zijn boze vader ten val te brengen. Eerst redde hij zijn broers en zussen. Daarvoor bereidde hij een speciaal drankje. Daaruit braakte Cronus de kinderen. Toen begon de grote strijd tussen de goden en de titanen, die 10 jaar duurde. Uiteindelijk wonnen de goden. Ze vestigden zich op de berg Olympus. De goden woonden in een prachtig paleis.

Welke stad wordt geassocieerd met Zeus?

Zeus wordt vooral geassocieerd met de stad Olympia. Hier versloeg hij zijn vader Cronus. Om deze gebeurtenis te herdenken, besloten de inwoners om elke vier jaar een Olympisch evenement te houden. Deze spelen waren een symbool van eenheid en onderlinge harmonie tussen de Griekse steden.

Olympia is een stad waarvan de naam werd gegeven aan een heiligdom in verband met de cultus van Zeus. Het is een van de grootste heiligdommen van het oude Griekenland in de Peloponnesos. Zeus werd de Olympiër genoemd. Deze naam van de god ontstond als gevolg van religieuze praktijken op Kreta.

De sterkste God

Volgens de oude Griekse legenden was Zeus de belangrijkste, sterkste en machtigste God. Hij werd voorgesteld als een man van middelbare leeftijd. Hij had een mannelijk gezicht, een lange baard en lang haar. Hij werd meestal staand afgebeeld met een bliksemschicht in zijn hand of zittend op een troon.

De Ouden geloofden oprecht dat hij de wereld beter maakte, rechtvaardig en ordelijk. Door hem was de kijk van mensen op het leven drastisch veranderd. Zeus was zowel een groot krijger als een heldhaftige minnaar. Zeus verbeterde niet alleen de wereld, hij was ook in staat om wet, orde en moraal in de wereld te brengen. Hij is een echte beschermheer van alle mensen. Hij beschermt de onrechtvaardigen en de hele wereld gehoorzaamt hem. Uit Zeus hebben aardse vrouwen vele beroemde helden voortgebracht. Bovendien kon hij de toekomst voorspellen.

De Grieken geloofden ook dat Zeus de grondlegger van al het leven was. Alles in de natuur stond onder zijn controle. De Grieken geloofden ook dat hij alle daden van de mensen nauwlettend in de gaten hield. Hij velde een oordeel over degenen die slechte dingen deden en strafte hen streng, terwijl hij degenen die goed deden aanmoedigde.

Hij had een macht die zo groot en machtig was dat geen enkele andere god die had. Alle goden die op de Olympus leefden, stonden altijd onder het gezag van de grote en machtige Zeus.

De Grieken geloofden dat Zeus formidabel maar rechtvaardig was. Zijn woede trof vaak zowel mensen als goden. Hij liet Prometheus bijvoorbeeld vastketenen aan een rots omdat hij vuur gaf aan schuldige mensen. Elke dag vloog er een adelaar naar de rots die Prometheus’ lever pikte. De lever groeide weer aan en dan kwam de adelaar weer.

De cultus van Zeus was wijdverspreid in het oude Griekenland. Hij was een grote beschermer die gezinnen beschermde en ook gastvrijheid eerde. De Grieken geloofden dat wie de traditie van gastvrijheid niet eerde, zwaar gestraft zou worden.

Zeus had dus een enorme macht die niemand anders in het hele universum had. Hij is in alle opzichten een bijzondere held. De oude Grieken geloofden dat hij de perfecte heerser was. Zeus zat op zijn troon en zag alles wat er op aarde gebeurde. Hij is een strenge en strenge God, maar tegelijkertijd eerlijk en rechtvaardig. Hij maakte de wereld beter en mensen vreesden hem, maar respecteerden hem tegelijkertijd.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine