Welke kleding draag je als vrouw op de roeitrainer?

Kleding roeitrainer vrouwen

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Een training op de roeitrainer doe je niet in je dagelijkse kleding. Je sport op een echt sportapparaat. Daar hoort ook een goede sportoutfit bij. Wij krijgen regelmatig de vraag over de soort kleding die je het beste kan dragen op de roeitrainer als vrouw. In dit artikel bekijken we de opties en geven we ons advies.

Schoenen

Je hebt geen speciale schoenen nodig om te roeien op een roeitrainer. Wel kiezen de meeste roeisters die wij spreken er voor om sportschoenen aan te doen. Deze hebben vaak een goede demping en grip. Dit zijn bijvoorbeeld ook schoenen waar je mee naar de sportschool gaat of hardloopt. De schoenen zet je vast met riemen, waardoor je niet snel weg zal glijden. 

Sokken

Kies hier voor comfortabele en ademende materialen. Sokken zonder naden zorgen dat er minder wrijving optreed tijdens het roeien. De sokken moeten bij voorkeur hoger komen dan de schoenen. Kies voor een materiaal met een vochtafdrijvende eigenschap, zoals polyester, nylon, spandex of merinowol.

Kleding roeitrainer

Sportlegging

Een sportlegging of sportbroek is essentieel voor op de roeitrainer. Je zou in theorie ook in een spijkerbroek kunnen roeien, maar ik kan je vertellen uit persoonlijke ervaring dat dit niet heel fijn is. Een sportlegging is veel flexibeler en daarom veel meer geschikt om mee te roeien. Kies een goede legging uit die niet doorschijnt aan de achterkant, maar wel veel stretch heeft en flexibel aanvoelt. De legging moet niet te strak of te los zitten, maar als je moet kiezen: liever iets strakker. De legging mag tijdens een training op de roeitrainer niet verschuiven. 

Sporttop

Bij het kiezen van goede sporttops moet je rekening houden met de volgende factoren:

  • Ondersteuning: De sporttop moet natuurlijk voldoende ondersteuning bieden tijdens het roeien. Tijdens het roeien ga je namelijk de hele tijd naar voor en achter, waarbij je tijdens de voorwaartse beweging voorover buigt. Als de sporttop onvoldoende ondersteunt, voelt deze beweging op termijn erg onprettig aan.
  • Comfort: Je bent dan snel geneigd om een sporttop te kopen die lekker strak zit. Let goed op dat het niet te strak zit. Je wilt wel op een normale manier adem kunnen halen, zonder dat je een beklemmend gevoel hebt.
  • Materiaal: Koop een sporttop met ademend materiaal. De meest voorkomende materialen zijn nylon (polyamide), polyester en elastaan. Dit zijn wat ons betreft allemaal geschikte materialen voor een goede sporttop voor een pittige roeisessie!
banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie