De VirtuFit Water Compact Resistance Row 800 roeitrainer kortweg Virtufit Row 800 is een roeitrainer met waterweerstand en compact uitgevoerd. Wij bekeken deze roeitrainer en geven ons oordeel. In dit oordeel nemen we ook de Virtufit Row 800 review van gebruikers mee.
Deze Row 800 is een vriendelijk geprijsde roeitrainer, wat deze roeitrainer bijzonder maakt is dat deze compacter is dan de meeste andere roeitrainers en doordat de watertank onder de rail geplaatst is een goede hoge zit heeft. Lees onze Virtufit Row 800 review om te bepalen of deze Row 800 de juiste keuze is voor jou.

Virtufit Row 800 review – eerste indruk

Wat direct opvalt is dat deze Virtufit Row 800 een zeer compacte waterroeier is. Dat komt omdat de tank die de water weerstand verzorgt niet voor aan de roeimachine is geplaatst maar onder de geleiderail waar het zitje over rolt.
Hierdoor zit de geleiderail wat hoger, waardoor je makkelijk op- en af kunt stappen. Ondanks dat de Row 800 roeimachine heel compact is, is de geleiderail toch lang genoeg voor mensen tot 200 cm lang. Door zijn solide frame is deze Virtufit Water Resistance Compact Row 800 ook nog eens stabiel en daardoor geschikt om belast te worden tot 150 kg.

Tot zover alleen maar pluspunten voor de Row 800. Helaas hebben we ook wat minde positieve punten gevonden bij deze roeitrainer, maar wellicht maakt dat voor jou niet uit. Lees onze ervaringen met de trainingsmogelijkheden en je kunt dan zelf oordelen.

Trainen op de Virtufit Water Resistance Row 80

Buiten de hierboven genoemde voordelen is het natuurlijk belangrijk wat de ervaringen zijn met het roeien/trainen op deze Row 800. We maken onderscheid tussen ergonomische aspecten en de trainingsmogelijkheden en ‘roeigevoel’.

Ergonomie

De hoge zit maakt het makkelijk voor mensen die slecht laag kunnen gaan zitten en weer op te staan om deze roeitrainer te gebruiken. Het zitje en de hendel zijn ergonomisch prettig. Wat wel kan gebeuren is dat je als beginner te snel te lang wilt gaan roeien je last van je bilspieren kunt krijgen. Dat heeft dan echter niets met de kwaliteit van de ‘zit’ te maken.

Wat echt niet fijn is, is dat de voetsteunen niet in lengte verstelbaar zijn. We zien dat vaker en snappen echt niet waarom ontwerpers daar niet meer aandacht aan besteden. Niet iedereen heeft immers dezelfde schoenmaat. Verder zijn de voetsteunen wel stevig en anti-slip.

De display is goed afleesbaar en doordat je de display kunt kantelen is deze in een stand te zetten die voor jou het beste werkt. Nadeel is dat wanneer je een tablet gebruikt deze de display afdekt en je dus niet meer ziet hoe hard je roeit. Leuk als je een rustige duurtraining doet, maar niet als op tempo wilt roeien

Virtufit Water Resistance Row 800

Uitgekend design, stabiel, compact en een hoge zit in combinatie tot de sublieme waterweerstand en de redelijke prijs maken deze waterroeier een zeer fijn fitness apparaat om thuis aan jouw algehele fitheid te werken.

Roei en train ervaring

De water weerstand geeft sowieso al een zeer natuurlijk weerstand, bij deze Virtufit Row 800 is dat nog eens extra. Deze Row 800 heeft namelijk nieuw ontwikkelde gepatenteerde schoepen die zorgen voor extra weerstand. Het zijn ook meerdere peddels (schoepen) dan de meeste roeitrainers met waterweerstand hebben, waardoor er zeer weinig trillingen ontstaan.

Via 5 kHz signaal is het mogelijk een hartslagband te koppelen. Je kan dan tijdes de roei sessie jouw actuele hartslag aflezen op de display. De roeitrainer heeft geen hartslagsensoren, dat vinden wij geen nadeel wat een hartslagband meet je hartslag veel naukeuriger.

Deze Row 800 heeft geen voorgeprogrammeerde programma’s en ook geen bluetooth. Je kan dus ook niet van een fitness app gebruik maken om een trainingsprogramma te volgen.
Is dat een gemis? Dat hoeft niet, je zal dan zelf een programma moeten bedenken of ergens opzoeken. Is dat voor jou geen probleem dan kan je prima je workouts op deze Virtufit Row 800 doen.

Virtufit Row 800 ervaringen van gebruikers

De ervaringen van gebruikers zijn zeer positief. Met een gemiddelde score van 8,9 uit 10 scoort deze Virtufit Row 800 in de reviews heel hoog.
Gebruikers zijn met name tevreden over de hoge zit en het compacte formaat. In gebruikstoestand maar ook opgeborgen neemt de roeimachine weinig ruimte in. Nadeel is dat de arm waar de display aan zit wel wat uitsteekt.
Een ander nadeel is dat de wieltjes na wat langer gebruik kunnen gaan piepen. Besteed daar tijdens het onderhoud dan ook extra aandacht aan, waarschijnlijk is dit euvel dan te voorkomen.

Virtufit Row 800 – Voor wie geschikt?

Deze roeitrainer is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope roeitrainer met waterweerstand en graag wat hoger willen zitten. Deze Row 800 heeft het beide.
Doordat de watertank onder de geleiderail is geplaatst, is deze roeitrainer ook nog eens zeer compact. De voetprint is een stuk korter dan roeitrainers waar de waterweerstand aan de voorkant zit. Toch is deze roeitrainer geschikt voor mensen tot 2 meter volgens de leverancier.
Mede daardoor is de ‘zit’ wat hoger, maar dat is juist voor veel mensen een voordeel. Zeker als je moeite hebt met laag gaan zitten en opstaan.

Dit maakt de roeitrainer bijzonder geschikt voor mensen die willen revalideren of gewoon aan hun conditie willen werken. Revalidatie doe je natuurlijk altijd onder begeleiding van een revalidatie arts of fysiotherapeut.

Virtufit Row 800 – Voor wie niet geschikt?

Deze roeitrainer is niet geschikt voor mensen die competitief willen indoor roeien. Dit komt doordat het aantal trainingsmogelijkheden te beperkt is. Ook is het geen ergometer, zodat je jouw resultaten niet met die van anderen kunt vergelijken.
Een groot nadeel van een waterroeier vinden wij dat je de weerstand niet makkelijk kunt wijzigen. Dat kan alleen door de watertank met meer of minder water te vullen. Zeker als je met verschillende personen de roeitrainer wilt gebruiken is dat lastig. Kinderen bijvoorbeeld zullen met een wat lagere weerstand moeten roeien dan volwassen mannen.

Veel gestelde vragen

Voor wie is de roeitrainer Virtufit Row 800 geschikt?

Deze roeitrainer is geschikt voor mensen die een compacte waterroeier willen hebben en niet te diep in de buidel willen tasten.

Voor wie is de Virtufit Row 800 niet geschikt?

Wil je competitief roeien, dan is deze roeitrainer niet geschikt en kan je beter een Concept2 kopen.

Meer informatie

Voor het kopen van een roeitrainer is het altijd verstandig om de handleiding eens door te lezen. Deze geeft veel informatie over de mogelijkheden, de montage en het gebruik en onderhoud.
Handleiding Virtufit Row 800 NL

Deze Virtufit Row 800 roeitrainer  is een aantrekkelijk geprijsde ‘water resistance’ indoor roeimachine. Door zijn eigenzinnige ontwerp heeft deze een hoge zit en is zeer compact. Dit in tegenstelling tot de meeste andere water roeiers.

+ Zeer Compact
+ Erg stabiel
+ Hoge zit, dus makkelijk op- en afstappen
+ Geschikt voor mensen tot 2,00 m
– Bij gebruik tablet wordt de display afgedekt

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine