Tunturi Cardio Fit R60W – expert review

Tunturi Cardio Fit R60W - review en ervaringen (2)

De Tunturi Cardio Fit R60W water roeitrainer is onderdeel van de Cardio Fit serie fitnessapparatuur van Tunturi. Deze waterroeier is een van de laagst geprijsde roeimachines met waterweerstand. Maar is deze Cardio Fit R60W ook een geschikte waterroeier voor jou? We gaan er van uit dat je de specifieke eigenschappen van een roeitrainer met waterweerstand kent. We stippen de voordelen wel aan in deze Cardio Fit R60W review, maar gaan er niet heel diep op in.

Tunturi Cardio Fit R60W review

Je leest in deze review alles over deze Tunturi Cardio Fit R60W en we geven ons expert oordeel. Wat je verder kunt vinden is informatie over de Cardio Fit lijn van Tunturi, waar je de beste deal kunt scoren en de ervaringen van gebruikers van deze Tunturi Cardio Fit R60W

Tunturi Cardio Fit lijn

Deze roeitrainer is onderdeel van de Cardio Fit serie van het merk Tunturi. Tunturi is een gevestigd merk op het gebied van fitness artikelen waaronder cardio apparatuur.
Onder het motto ‘Feel better every day’ ontwikkelen en produceren ze fitness producten. Zoals de naam zegt met het idee dat je door ze te gebruiken je fitheid verbeteren kunt.

De Cardio Fit lijn bestaat uit verschillende soorten fitness apparaten:

Deze lijn is de budget lijn van Tunturi. Wat zeker niet betekent dat deze fitness apparatuur niet geschikt zou zijn voor jou om thuis aan jouw conditie te werken. Integendeel, er zijn heel veel enthousiaste gebruikers van de fitness apparaten uit deze serie.

Tunturi Cardio Fit R60W waterrower

Deze Tunturi waterroeier is dus een waterroeier onder de 750 Euro. Aantrekkelijk geprijsd maar toch alle voordelen van een roeitrainer met waterweerstand. Heel veel mensen willen echt een water roeier vanwege de natuurlijke weerstand en het geluid dat het water in de tank maakt. Wij snappen dat wel. Ben jij ook zo iemand, lees dan snel verder.

Water weerstand

Met de waterweerstand van deze roeimachine ervaar je een zeer natuurlijke roei ervaring tijdens jouw work-outs. Je zal merken dat je begin van de haal veel weerstand hebt, en deze weerstand gedurende de haal minder wordt naarmate het water in de tank harder gaat stromen. Dat is vergelijkbaar met roeien in een boot.

Het voordeel is dat je de hoogste weerstand hebt als jouw benen (de sterkste spieren) het werk moeten doen en minder weerstand aan het eind van de haal. Dan zijn je armen aan de beurt, je armen zijn dunner dan je benen en dus minder sterk.

Wist je dat
Je met waterweerstand in de praktijk een oneindige hoeveelheid weerstand niveaus hebt.
Je onbeperkt de intensiteit en weerstand kan variëren.

Wat wel een nadeel is dat je de weerstand alleen kunt veranderen door het waterniveau in de tank te veranderen. Tijdens de training kan je dus niet even snel een andere weerstand kiezen. Mijn ervaring is dat dit ook niet nodig is. Je kiest de laagst nodige weerstand waarbij je nog goed je energie kwijt kunt, de intensiteit verhoog je door meer lagen per minuut te maken en/of de explosiviteit van de haal te verhogen. Hoe sneller je de hendel naar achteren probeert te trekken hoe moeilijker dat zal gaan.

Op deze manier kan je dus toch spelen met intensiteit en weerstand zonder het waterniveau te veranderen. Volgens de specificaties van de leverancier zijn er 6 weerstand niveaus maar in de praktijk dus oneindig, iedere waterduppel in de tank erbij is een nieuw weerstand niveau.

Trainen op de Cardio Fit R60W

Je hebt de keuze uit 3 verschillende programma’s:

  • quickstart
  • race mode en
  • recovery

Dat lijkt heel beperkt en dat is het ook best wel. Maar toch heb je heel veel trainingsmogelijkheden. Wat je kan doen is zelf bepalen hoe jouw training er uit ziet. Op de monitor kan je de relevante trainingsdata aflezen:

  • snelheid
  • roeislagen totaal
  • slagsnelheid (aantal slagen/min)
  • afgelegde meters
  • aantal verbrande calorieën

Met deze trainingsdata kan je dus zelf een onbeperkt aantal workouts verzinnen. De enige beperking is jouw inventiteit. Je kan of een schema opzoeken, zie ons beginners schema en HIIT training of zelf trainingen bedenken. Bijvoorbeeld:

  • 1000m warming up – 8 x (250m easy -250m snel) – 1000m cooling down
  • 2000m warming up – 8 x (1000m met 250 rustig, 250 sneller, 250 snel, 250 snelst) – 2000m cooling down

Je kan dus eindeloos variëren in totale afstand, aantal intervallen, lengtes van de intervallen en intensiteit. Je hebt daar alleen de quickstart voor nodig.

De roeitrainer is voorzien van een dubbele rail en een ergonomische zitting en je zal merken dat dit comfortabel en stabiel roeit. De monitor is simpel maar voldoende. De kracht zit in de eenvoud.

Ga je heel explosief tekeer dan kan deze roeimachine een beetje verschuiven, maar dan moet je wel bovengemiddeld hard trainen. Overigens is dit op te lossen door een goede roeitrainermat of vloermat te gebruiken. Daarmee bescherm je jouw vloer ook nog eens.

Tunturi Cardio Fit R60W ervaringen

Deze roeimachine scoort goed in de reviews van gebruikers. Met een gemiddelde score van bijna 5 sterren uit 5 zijn er heel weinig aandachtspunten.

Voor wie is deze Cardio Fit R60W geschikt?

Deze Tunturi is zeer geschikt voor mensen die een roeimachine met waterweerstand willen hebben om thuis aan hun conditie te werken. Een zeer degelijk apparaat geschikt voor regelmatig gebruik (3 á 4 x per week). Voor de (beginnende) thuis roeier.
Ben je te zwaar/lang of al wat meer ervaren dan is deze roeimachine misschien wat te licht voor jou.

Alternatieven voor deze Cardio Fit R60W

Een goed alternatief in dezelfde prijsklasse is de Senz Sports R5000. Dat is een roeimachine met luchtweerstand en één van de meest populaire roeitrainers in deze prijsklasse. Wil je daar meer over weten lees dan onze Senz Sports 5000 review.

De Tunturi Cardio Fit R60W is een zeer betaalbare roeitrainer met waterweerstand voor thuis van het vertrouwde fitness merk Tunturi.

+ Water weerstand
+ Veel trainingsmogelijkheden
+ Uitdagende roeimachine
– Te licht voor gevorderde roeiers

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie