Roeihandschoenen: nuttig op een roeitrainer?

Roeihandschoenen - wat is het nut van roei handschoenen

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Roeihandschoenen zijn speciale handschoenen die speciaal zijn ontworpen voor het roeien. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal en hebben een padding op de handpalmen om de handen te beschermen tegen de krachten die tijdens het roeien optreden. Roei handschoenen: komen deze ook van pas tijdens het roeien op een roeitrainer? De bewegingen van het roeien op een roeitrainer zijn vaak snel en intensief.
Lees in deze blog waarom roei handschoenen nuttig zouden kunnen zijn en check onze mening over het gebruik.

Waarom zijn roeihandschoenen nuttig?

Er zijn verschillende redenen waarom roeihandschoenen nuttig zijn tijdens het roeien. Ten eerste helpen ze om blaren te voorkomen. Door het intense gebruik van de handen tijdens het roeien, is het risico op blaren groter. Met roeihandschoenen kan dit risico worden verkleind. Dit omdat de padding op de handpalmen ervoor zorgt dat de handen niet te veel tegen de handvatten wrijven.

Ten tweede helpen roeihandschoenen om de grip op de handvatten te verbeteren. Dit is vooral handig bij het roeien op een roeitrainer, omdat de handvatten vaak glad zijn en de handen gemakkelijk kunnen glijden. Door de padding op de handpalmen kan de grip op de handvatten worden verbeterd, waardoor het roeien gemakkelijker en comfortabeler wordt.

Ten derde helpen roeihandschoenen om de handen te beschermen tegen de krachten die optreden tijdens het roeien. Bij het roeien worden de handen blootgesteld aan hoge belastingen, wat kan leiden tot vermoeidheid en pijn. Door de padding op de handpalmen worden de handen beter beschermd tegen deze krachten, waardoor het roeien comfortabeler wordt.

Onze ervaring

Roei handschoenen daar kan je ook zonder. In het begin is het misschien een beetje wennen, zeker als je een redelijk steile opbouw in je trainingen hebt. Maar zelfs met kantoorhandjes zonder eelt is het risico op blaren nihil. Redelijk snel vormt zich al wat eelt op de contactplekken met de hendel.

Onze roeitrainer heeft een hendel met een goede grip, zelfs als ik zweet. Zweten dat doe ik uitbundig bij een serieuze interval training, maar dat gaat niet ten koste van de grip. Het helpt wel om de hendel ontspannen vast te houden. Je hoeft de hendel niet fijn te knijpen om hard kunnen roeien. Dat zorgt er ook voor dat je geen lachten van de spieren en pezen in je handen krijgt.

Natuurlijk is dit een persoonlijke ervaring en zal je zelf moeten ervaren of roei handschoenen echt nodig zijn.

Tips
– Zorg voor een hendel met een goede grip
– Houdt de hendel ontspannen vast
– Bouw je workouts geleidelijk op.

Roei handschoenen kooptips

Bij de aanschaf van roeihandschoenen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je een paar koopt dat geschikt is voor jouw behoeften. Hieronder staan enkele punten om te overwegen:

 • Maat: Zorg ervoor dat je de juiste maat koopt. Roeihandschoenen zijn beschikbaar in verschillende maten, dus het is belangrijk om een paar te kiezen dat goed past. Te kleine handschoenen kunnen leiden tot pijn en vermoeidheid van de handen, terwijl te grote handschoenen kunnen leiden tot een slechte grip op de handvatten.
 • Materiaal: Kies een materiaal dat comfortabel aanvoelt en past bij jouw persoonlijke voorkeuren. Roeihandschoenen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals leer, synthetisch materiaal en ademend materiaal.
 • Padding: Zorg ervoor dat de padding op de handpalmen van de handschoenen stevig genoeg is om de handen te beschermen tegen de krachten die optreden tijdens het roeien, maar niet te stevig om de beweging te belemmeren.
 • Pasvorm: Zorg ervoor dat de handschoenen goed aansluiten op de handen, zodat ze niet afzakken tijdens het roeien.
 • Prijs: Roeihandschoenen zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen. Kies een paar dat binnen jouw budget past, maar onthoud dat je vaak krijgt wat je betaalt. Duurdere handschoenen zijn vaak van hogere kwaliteit en zullen langer meegaan dan goedkopere alternatieven.
 • Garantie: Controleer of het paar roeihandschoenen dat je overweegt te kopen een garantie heeft. Dit kan handig zijn als je problemen ondervindt met de handschoenen na aankoop.

Roeihandschoenen – Samengevat

Het is inderdaad mogelijk om op een roeitrainer te roeien zonder roeihandschoenen, vooral als je een verstandige opbouw in je training hebt en geen last hebt van blaren of handpijn. Echter, roeihandschoenen kunnen wel nuttig zijn om enkele specifieke redenen:

 • Blaren voorkomen: Zoals eerder vermeld, kan het intensieve gebruik van de handen tijdens het roeien op een roeitrainer leiden tot blaren. Roeihandschoenen kunnen helpen om dit te voorkomen, omdat de padding op de handpalmen ervoor zorgt dat de handen niet te veel tegen de handvatten wrijven.
 • Grip verbeteren: Als je problemen hebt met het vasthouden van de handvatten tijdens het roeien, kunnen roeihandschoenen helpen om de grip te verbeteren. Dit kan vooral handig zijn als je zweet of als de handvatten op je roeitrainer glad zijn.
  Bij de meeste roeitrainers heeft de hendel echter voldoende grip.
 • Handbescherming: Zoals eerder vermeld, kunnen roeihandschoenen helpen om de handen te beschermen tegen de krachten die optreden tijdens het roeien. Als je merkt dat je handen pijn doen na het roeien, kan het gebruik van roeihandschoenen helpen om dit te voorkomen.
  Een geleidelijke opbouw in de training zorgt ervoor dat ook jouw handen wennen aan de inspanning. Verder is het goed om de hendel met een bepaalde mate van ontspanningvast te houden tijdens jouw workout. Dus niet te krampachtig.

Dus, terwijl het mogelijk is om op een roeitrainer te roeien zonder roeihandschoenen, kunnen ze wel nuttig zijn om blaren te voorkomen, de grip te verbeteren en de handen te beschermen. Het is aan jou om te bepalen of het gebruik van roeihandschoenen voor jou nuttig is of niet. Als je twijfelt, kan het raadzaam zijn om een paar te proberen en te zien hoe je je ermee voelt tijdens het roeien.

Veel gestelde vragen

Welke maat heb ik nodig voor mijn roei handschoenen?

Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor je roei handschoenen, zodat ze comfortabel en functioneel zijn tijdens het roeien. De meeste merken bieden maattabellen op hun website of in hun handleidingen om je te helpen de juiste maat te bepalen.
Niet alleen de maat, maar ook de pasvorm is van belang

Hoe lang gaan roei handschoenen mee?

e levensduur van roei handschoenen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe vaak je ze gebruikt, hoe goed je ze onderhoudt en hoeveel kracht je zet tijdens het roeien. Als je de handschoenen regelmatig onderhoudt en ze niet overbelast, kun je verwachten dat ze tussen de 6 maanden en 1 jaar meegaan. Als je merkt dat ze snel slijten of dat je handen pijn doen tijdens het roeien, is het misschien tijd om nieuwe handschoenen te overwegen.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie