Roeitrainer huren – waarom zou je?

roeitrainer huren

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Wanneer je een roeitrainer huren of een waterrower huren wilt, waar kan je dat dan doen? En in welke gevallen is huren verstandig en te verkiezen boven het kopen van een roeitrainer? Dat zijn vragen die wij vaak te horen krijgen. In deze blog helpen we je om de beste keuze te maken. We geven je informatie waar je over na kunt denken alvorens je besluit te huren.

Waar mensen ook op zochten: roeiapparaat huren, roei apparaat huren, roeimachine huren. Veel mensen willen ook een Concept2 huren, Concept 2 roeitrainer huren of een Concept 2 roeimachine huren.

Het voordeel van het huren van een roeitrainer is dat voor de verhuur vaak de professionele modellen roeitrainers gebruikt worden. Ga je een roeitrainer kopen dan moet je op een aantal zaken letten, je wilt immers dat de roeitrainer geschikt is voor jou. Als je een roeitrainer huren gaat, dan geld hetzelfde

Wist je dat
Wanneer je voor een langere tijd (bv 6 maanden) gaat huren,
kopen al vaak veel voordeliger is.

Roeitrainer huren – waar doe je dat?

We hebben een inventarisatie gemaakt van adressen waar je een roeitrainer kunt huren, met daarbij informatie over welke roeitrainers je dan kunt huren en wat de voorwaarden en prijzen zijn.

fitnessapparatuur.nl

Bij fitnessapparatuur.nl is het mogelijk om een Concept2 model C, D of E te huren. Model C is een wat ouder model maar wel met de nieuwste PM5 monitor die ook op model D en E zit. Model E is wat hoger dan model E, door de hogere zit is deze wat geschikter voor mensen die slecht laag kunnen gaan zitten.
Wij zijn erg gecharmeerd van de Concept2, wat DE STANDAARD is op gebied van roeitrainers. Lees onze review over de Concept2.

De Concept2 model D is te huur voor minimaal 12 weken. Voor die 12 weken ben je in totaal (huur, bezorging, installatie, uitleg en borg en BTW) €424,28 kwijt. De borg van €100,- krijg je na de huurperiode terug.

fitness-rent.nl

Bij fitness-rent.nl waren er op het moment van schrijven geen roeitrainers te huur. Ook was er niet te zien welke roeitrainers er normaal verhuurd worden en voor welke prijs. Wel zagen we in de voorwaarden dat de minimale huurperiode 3 maanden is. Ook hier moet je een borg bepalen van ongeveer 10% van de nieuwwaarde van de roeitrainer. Bezorgkosten zijn €49,-. Ophaalkosten zijn €29,50 en worden verrekend met de borg.
Wat interessant is dat je hier de mogelijkheid hebt om de roeitrainer na de huurperiode te kopen, waarbij tot maximaal 5 maanden huur verrekend wordt met de aanschaf prijs.

roeigoed.nl

Bij roeigoed.nl is het op het moment van schrijven niet mogelijk een roeitrainer te huren. Normaal gesproken verhuren zijn de Concept2 model D voor €29,- per maand. De overige voorwaarden staan niet duidelijk op de site.
Wel geeft roeigoed.nl aan dat er altijd de mogelijkheid is over te gaan tot koop. Maar er staat ook weer niet bij wat de voorwaarden zijn.

Roeitrainer huren – de spoeling is dun

Het lijkt op het moment van schrijven moeilijk om een roeitrainer te huren. De keuze is heel beperkt. We zien dat ook terug bij de koop van een roeitrainer. Niet alle modellen zijn even goed leverbaar.

Wanneer is een roeitrainer huren zinvol?

In de volgende gevallen lijkt ons het huren van een roeitrainer zinvol, wannneer je:

  • voor korte tijd in Nederland bent en je wilt workouts op de roeitrainer (die je gewend was thuis te doen) blijven doen
  • niet weet of het trainen op een roeitrainer iets voor jou is en je wilt het een tijdje uit proberen.
  • een bepaald type roeitrainer eerst een tijdje gebruiken wilt om te kijken of het aan je verwachtingen voldoet.
  • voor een evenement meerdere roeitrainers tegelijk wilt huren. Kijk dan goed naar de mogelijkheden van de roeitrainer en probeer een all-in prijs te maken, je wilt bijvoorbeeld niet voor iedere roeitrainer apart bezorgkosten betalen.
roeitrainer huren, roeimachine huren, roeiapparaat huren roei apparaat huren voor een evenement

Wat wel heel fijn is, is de mogelijkheid tot koop na een periode huren. Je weet dan zeker dat je het trainen op een roeitrainer leuk vindt en dat de roeitrainer jou bevalt. Een deel van de huurkosten krijg je terug. Dus het kost je weinig extra geld en je weet zeker dat je de juiste aankoop doet. Als je gaat huren doe dat dan bij een bedrijf wat deze mogelijkheid biedt. Ga dan ook van te voren na wat de voorwaarden zijn.

Wanneer is huren niet zinvol en kan je beter kopen?

Wanneer je voor een langere tijd huurt is kopen bijna altijd goedkoper. Volgens ons is dat best al snel. Langer dan 6 maanden zouden wij nooit huren. Wanneer je een goede roeitrainer koopt, b.v. een Concept2 dan behoud deze roeitrainer heel lang zijn waarde. Koop je een roeitrainer en verkoop je deze na een periode, dan ben je goedkoper uit dan wanneer je huurt.

Overweeg je misschien toch om te kopen kijk dan eens op deze site wat er te koop is en waar je op moet letten bij de aanschaf van een roeitrainer.

Veel gestelde vragen

Waarop moet ik letten als ik een roeitrainer huren wil?

Let op bezorgingskosten en vergeet de kosten voor het ophalen niet. Kijk naar de minimale huurduur en de opzegtermijn. Uiteraard zijn de maandelijkse kosten ook belangrijk. Een optie om de huurtrainer aan te schaffen en (een deel van) de huurprijs terug te krijgen is een pre.

Roeitrainer huren of kopen?

Kijk naar de totale kosten van het huren en de kosten van aanschaf. Bij aanschaf kan je de aanschafprijs minus de restwaarde delen door het aantal maanden gebruik. Wellicht is aanschaf dan per maand goedkoper. Maak dat sommetje eens voor jezelf.
Wanneer je langer dan 6 maanden gaat huren verdient koop al snel de voorkeur.banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie