Hallo! Ik wil je graag meenemen in mijn ervaring met de Capital Sports Rowlympic roeitrainer. Dit apparaat is een uitkomst voor wie thuis wil roeien. Lees snel verder in deze Capital Sports Rowlympic review om te ontdekken wat de specifieke eigenschappen van deze roeitrainer zijn en erachter te komen of dit jouw toekomstige trainingsmaat wordt.

Ik ga in op de eigenschappen en de roei-ervaring die de Rowlympic geeft. Ook bespreek ik mogelijke alternatieven met je. In deze prijsklasse is er veel aanbod en valt er namelijk best wel wat te kiezen.

Capital Sports Rowlympic review – algemene eerste indruk

Stijl ontmoet functionaliteit was mijn 1e ingeving toen ik de Capital Sports Rowlympic voor het eerst zag. Ik was direct onder de indruk. Het moderne design straalt kwaliteit uit, en het apparaat voelt stevig aan. Het is duidelijk dat hier aandacht is besteed aan zowel uiterlijk als duurzaamheid.


Ervaringen met de Capital Sports Rowlympic roeitrainer

Het gevoel van echt roeien

De Rowlympic geeft je bijna het gevoel dat je echt op het water bent. De weerstand van het water maakt elke roeibeweging natuurlijk en soepel. Het grote voordeel van waterweerstand is dat dit de meest natuurlijke manier van weerstand is. Net als in een roeiboot ondervindt je meer weerstand naarmate je de hendel sneller naar je toe probeert te trekken.
Het ‘woesjen’ van het water zorgt ervoor dat je in een soort ‘flow’ komt en helpt bij het vinden van een stabiel slagritme.

Trainen met Waterweerstand

De weerstand van dit apparaat wordt bepaald door de hoeveelheid water in de tank. Voor mij was dit perfect voor zowel laag-intensieve trainingen als intensievere trainingen. Je kan immers met dezelfde hoeveelheid water in de tank zelf bepalen hoe intensief je roeit door een hoger slagritme en een meer explosieve haal.
Het geluid van het water voegt een rustgevend element toe aan mijn workouts.

Voor wie is de Capital Sports Rowlympic geschikt?

Deze roeitrainer is ideaal voor beginners of als je zoekt naar een apparaat voor minder intensieve trainingen. De weerstand is niet extreem hoog, wat het perfect maakt voor een consistente, gematigde workout.
Ben je erg sterk en/of zwaar/lang, dan is deze roeitrainer misschien wat minder geschikt.

Ergonomische aspecten: comfort tijdens training

De ergonomie van de Rowlympic is indrukwekkend. De zitting is comfortabel, en de voetsteunen zijn verstelbaar, wat zorgt voor een goede houding tijdens het roeien. Met zijn 3 plaatsen voor steunen op de grond (een midden steun die extra is), is de roeitrainer ondanks dat het frame licht uitgevoerd is toch verrassend stabiel.
De waterweerstand geeft een realistische roei-ervaring en zorgt ervoor dat jouw workout prettig aanvoelt.

Meer over het merk Capital Sports

Capital Sports, onderdeel van de Berlin Brands Group, is misschien niet heel bekend in Nederland, maar biedt kwalitatief hoogwaardige vrijetijdsproducten. Hun ontwerp is zowel modern als functioneel.

Alternatieven en vergelijkingen

Hoewel de Capital Sports Rowlympic een geweldige roeitrainer is, zijn er ook andere roeitrainers met waterweerstand op de markt die de concurrentie met deze Rowlympic goed aan kunnen.

Zoek je naar een wat goedkopere en compactere roeitrainer dan is de Capital Sports Flow 1 een optie. Deze Flow 1 heeft namelijk de watertank onder de rail zitten en is in plaats van aan de voorkant zoals bij de Rowlympic. Ook kan deze rechtop opgeborgen worden en is dan minder hoog. Wat een voordeel is dat deze Flow 1 een wat hogere zit heeft. Dit voordeel is met name belangrijk voor mensen die wat moeite hebben met een lage zit.

Wat duurder maar zeer compact op te bergen is de Xiaomi Kingsmith WR1. Dit is de eerste roeimachine met waterweerstand die ik gezien heb die in 3-en opvouwbaar is en daardoor heel weinig ruimte inneemt wanneer je hem niet gebruikt. Bovendien ziet deze er ook nog een heel erg fraai uit omdat hij in hout is uitgevoerd.

Wist Je Dat?
De Rowlympic maakt gebruik van een waterweerstandssysteem, wat zorgt voor een natuurlijke roeibeweging.

4

Samenvatting

Na uitgebreid gebruik geef ik de Capital Sports Rowlympic een score van 4 sterren. Het combineert stijl met functionaliteit en is ideaal voor thuisgebruik. Vooral voor beginners of voor minder intensieve trainingen is deze roeimachine een goede keuze. De waterweerstand zorgt voor een vloeiende en realistische roei-ervaring. Voor een roeitrainer in deze prijsklasse koop je een fitness apparaat waar je vele uren plezier van kunt hebben.
Waarom dan geen 5 sterren? De beperkte weerstand is de reden dat ik geen 5 sterren geef, samen met het feit dat de roeitrainer niet met apps te gebruiken is. 

Voordelen

  • Natuurlijke roeibeweging
  • Stil en rustgevend
  • Goede ergonomie en comfort
  • Uitstekend prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen

  • Niet geschikt voor de hele fanatieke sporters onder ons
  • Geen mogelijkheid apps te  gebruiken

Veelgestelde vragen

Is deze Capital Sports Rowlympic roeitrainer geschikt voor intensieve trainingen?

Wat intensief is, is natuurlijk voor iedereen verschillend. Ben je een fanatiek sporter dan is hij misschien wat minder geschikt. Wil je beginnen met roeien of op een wat lager niveau trainen dan is de Capital Sports Rowlympic prima geschikt.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor de Capital Sports Rowlympic?

Het apparaat is vrij compact en kan verticaal worden opgeborgen, dus het neemt niet veel ruimte in beslag.

Kan ik mijn voortgang bijhouden tijdens het trainen?

Ja, de roeitrainer heeft een LCD-display waarop je je prestaties zoals afstand en calorieverbruik kunt volgen.


Zo, dat was mijn review over de Capital Sports Rowlympic. Ik hoop dat je het nuttig vond en dat het je helpt bij je keuze. Veel roeiplezier!

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie