Xiaomi Kingsmith Rowingpad Pro review – Beste opvouwbare roeimachine

Xiaomi-Kingsmith-RowingPad-Pro-review-en-ervaringen

Welkom bij mijn beoordeling van de Xiaomi Kingsmith RowingPad Pro roeimachine, ook wel aangeduid als Xiaomi Kingsmith WR1 drievoudig opvouwbare roeimachine. In mijn ogen de beste opvouwbare roeimachine met waterweerstand. Het is bijna de enige roeitrainer met waterweerstand, dus dan ben je al snel de beste. Betaalbaar, compact en prettig roeiend, lees mijn review en je komt er achter of deze Rowingpad Pro jouw trainingsmaat wordt.

Ik heb de RowingPad Pro roeimachine van Kingsmith nu vier weken getest en ben echt onder de indruk. Deze roeimachine ziet er niet alleen goed uit, maar werkt ook uitstekend. Wat vooral opvalt, is het unieke opvouwbare systeem.

Xiaomi Kingsmith Rowingpad Pro review: Het opvouwbare wonder

Het feit dat je een roeimachine met waterweerstand kunt opvouwen, is al bijzonder, maar de Xiaomi Kingsmith RowingPad Pro gaat nog een stap verder. Deze machine kan je opvouwen tot bijna niets. Het opvouwsysteem, dat in drie lagen werkt, brengt de lengte van de machine terug van 206 cm naar slechts 72 cm. Dit maakt het veel gemakkelijker om de machine op te bergen na gebruik. De meeste waterroeimachines kunnen alleen rechtop worden gezet, maar deze kun je echt wegbergen, bijvoorbeeld in een kast of onder het bed.

Dus wanneer je niet zo veel ruimte hebt, maar toch wilt genieten van de voordelen van een roeitrainer met waterweerstand dan is deze Xiaomi Kingsmith Rowingpad Pro waarschijnlijk jouw keuze.

Waterweerstand en ergonomisch ontwerp

De Xiaomi Kingsmith RowingPad Pro biedt een weerstandssysteem met water, wat zorgt voor een realistische roei-ervaring. Dit komt door het geluid van de roeislag in het water en de dynamische weerstand die verandert afhankelijk van je roeisnelheid. Overigens is dat een voordeel wat geldt voor alle roeitrainers met waterweerstand.

Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat de roeitraining zowel effectief als comfortabel is. Ik vind de verstelbare voetsteunen heel prettig en vind dat eigenlijk een must bij een roeitrainer van deze prijsklasse. Het zitje is perfect, maar de handgreep vind ik zelf wat aan de smalle kant. Het kan bij langere sessie fijn zijn even je handen wat te verplaatsen.

Stil, stabiel en stijlvol

Opvallend is het lage geluidsniveau van de machine; je hoort bijna alleen de roeislag in het water. Dit is een voordeel vergeleken met machines met luchtweerstand, die meer lawaai maken. De combinatie van hout en metaal in het ontwerp geeft de roeimachine een exclusieve uitstraling en zorgt voor extra robuustheid. Ondanks het opvouwbare ontwerp voelt de machine solide en duurzaam aan, wat ook blijkt uit de garantie van 5 jaar.
Wat ik wel merkte dat de rail eigenlijk uit 3 stukken bepaald. Je voelt tijdens het roeien de overgangen, maar dat is echter niet storend.

LED-display en app

Hoewel de machine een klassieke houtlook heeft, beschikt het over moderne functies zoals een LED-display waarop je de belangrijkste gegevens kunt volgen, zoals snelheid, roeislagen per minuut en afstand. Via Bluetooth kun je de machine ook verbinden met de KS Fit-app voor nog meer gegevens en optimalisatie van je training.

Beoordelingen van gebruikers en experts

De roeimachine is relatief nieuw op de markt, maar heeft al hoge beoordelingen ontvangen. Met een gemiddelde score van 4,3 uit 5 sterren bij de Deense retailer en 4,8 sterren uit 19 beoordelingen in Noorwegen, lijken klanten tevreden. In Nederland hebben we nog maar een paar reviews kunnen vinden, deze waren heel positief.

Enkele nadelen van de Kingsmith Wr1

Als er iets negatiefs te noemen is, dan is het het ontbreken van een hartslagmeting en verstelbare weerstand.
De weerstand wordt gegenereerd door de snelheid van je roeislag en de hoeveelheid water in de tank, wat over het algemeen goed werkt. Het wordt lastig als je met meerdere gebruikers die met een verschillende weerstand willen roeien deze Xiaomi Kingsmith Rowingpad Pro wil gaan gebruiken. Overigens is dat een nadeel wat voor bijna alle roeitrainers met waterweerstand geldt.
Duurdere modellen hebben soms meer opties, als deze zijn uitgevoerd met een gecombineerde weerstand. Vaak ben je dan wel het dubbele bedrag kwijt.

Ook de KsFit app is niet de allerbeste app, maar wel weer gratis. De betere apps zijn meestal niet gratis, daar moet je vaak een abonnement voor afsluiten.

Over Xiaomi en Kingsmith

Xiaomi is een groot Chinees elektronicabedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn smartphones, smart home-apparaten en een breed scala aan elektronica.
Kingsmith, een ander technologisch bedrijf, heeft een nauwe relatie met Xiaomi. Hoewel het een onafhankelijk merk is, maakt Kingsmith deel uit van het Xiaomi-ecosysteem, wat betekent dat hun producten vaak worden geïntegreerd met Xiaomi’s smart home-technologieën.
Kingsmith is vooral bekend om zijn innovatieve fitnessapparatuur, waaronder loopbanden en roeimachines.

Alternatieven voor de Xiaomi Kingsmith Rowingpad Pro

Het unieke aan deze Xiaomi Kingsmith Rowingpad Pro is dat deze tot een zeer klein pakket opvouwbaar is. De meeste roeimachines met waterweerstand kan je rechtop zetten, ze nemen dan een klein vloeroppervlak in maar nog steeds veel ruimte in de hoogte.
Heb je beperkte ruimte en is juist de mogelijkheid van het compact opbergen voor jou erg belangrijk dan zijn er eigenlijk geen alternatieven. De enige roeitrainer die dan in de buurt komt is de Domyos Woodrower, maar deze heeft geen waterweerstand, dus is eigenlijk niet vergelijkbaar.

Vind je het opvouwbaar zijn van de Xiaomi Kingsmith Rowingpad Pro niet belangrijk dan zijn er best wel wat alternatieven, zoals de Virtufit Elite Water Resistance roeitrainer en de Senz Sports R6000

Xiaoimi Kingsmith Rowingpad Pro review - eindoordeel

5

Voordelen

 • uniek opvouwbaar systeem
 • fraai design
 • roeien met progressieve waterweerstand
 • goed prijs/kwaliteit
 • uniek in zijn soort

Nadelen

 • waterniveau bepaald de weerstand
 • KS Fit app niet de allerbeste app

Xiaomi Kingsmith RowingPad Pro – veel gestelde vragen

Hoe compact is de Xiaomi Kingsmith RowingPad Pro als deze is opgevouwen?

De RowingPad Pro kan opgevouwen worden tot een zeer compact formaat, waardoor het ideaal is voor kleine ruimtes. In opgevouwen toestand zijn de afmetingen slechts 72 cm in lengte, vergeleken met de volledige lengte van 206 cm. Dit maakt het mogelijk om de roeimachine gemakkelijk op te bergen in een kast.

Is de weerstand van de Xiaomi Kingsmith RowingPad Pro verstelbaar?

Nee, de RowingPad Pro heeft geen verstelbare weerstand. De weerstand wordt gegenereerd door de snelheid van je roeislag en de hoeveelheid water in de tank. Dit biedt een realistische roei-ervaring, maar kan beperkend zijn als meerdere gebruikers met verschillende weerstandsniveaus willen trainen.

Zijn er alternatieven voor de Xiaomi Kingsmith RowingPad Pro als ik op zoek ben naar een roeimachine met waterweerstand?

Ja, er zijn alternatieven, maar als je specifiek op zoek bent naar een opvouwbare roeimachine met waterweerstand, dan is de RowingPad Pro vrij uniek in zijn soort. Andere roeimachines met waterweerstand kunnen meestal alleen rechtop worden gezet. Als het opvouwbare aspect niet essentieel is, kun je kijken naar modellen zoals de Virtufit Elite Water Resistance roeitrainer of de Senz Sports R6000, maar deze bieden niet dezelfde ruimtebesparende voordelen als de RowingPad Pro.

Enkele technische specificaties van de Xiaomi Kingsmith WR1

 • Bluetooth
 • Waterweerstand
 • Opvouwbaar ontwerp
 • Afmetingen opgevouwen: 72 x 50 x 58 cm
 • Afmetingen uitgeklapt: 206 x 50 x 58 cm
 • Ergonomische zitting
 • Verstelbare voetsteunen
 • Maximaal gebruikersgewicht: 120 kg
 • Gewicht: 30 kg
 • Transportwielen
 • 5 jaar garantie

Xiaomi Kingsmith WR1

Deze naam doet vermoeden dat de vermoeden dat er in de toekomst nog meer roeitrainers van dit merk op de markt komen. De WR staat voor water rower, wij zijn benieuwd of er ook een Xiaomi Kingsmith WR2 op de merkt komt en hoe deze er uit gaat zien.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine