Waar is roeien goed voor? Wij leggen het uit.

Waar is roeien goed voor

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Een beetje filosofische vraag: Waar is roeien goed voor? Toch zal ik proberen een antwoord te geven op deze vraag. Bewegen is gezond, dat is iets waar iedereen het wel een beetje met elkaar over eens is. Maar wat maakt roeien (op een roeitrainer) nu zo goed voor je?

Waar is roeien goed voor?

Roeien is goed voor jouw fysieke gezondheid: je traint veel spiergroepen, je conditie wordt beter en je verbrand veel calorieën. Roeien is ook goed voor je geestelijke gezondheid: je maakt je hoofd leeg, je nachtrust wordt beter en je mentale weerbaarheid wordt groter.

Wacht niet tot morgen met wat je gisteren al had kunnen doen!
Bekijk nu de beste goedkope roeitrainer

Jouw fysieke gezondheid

Fysiek wordt je sterker door te roeien. Je traint zowel je conditie als heel veel spiergroepen. Iedereen kan dat op zijn eigen niveau doen. Ongetraind of goed getraind, door verstandig te trainen kan iedereen zorgen dat zijn/haar fysiek gestel beter wordt.
Roeien is net als zwemmen een sport waarbij je wel je spieren gebruikt, maar weinig spierbeschadiging oploopt en de kans op blessures vrij klein is. Je kan roeien dus ook gebruiken als afwisseling voor andere (duur)sporten. Heb je bijvoorbeeld een hardloop blessure, dan kan je in veel gevallen wel een sessie op de roeitrainer doen en zo jouw conditie op peil houden.

Mijn ervaring is dat ik door te trainen op een roeitrainer beter en makkelijker kan hardlopen, fietsen en zwemmen omdat met name mijn core veel sterker is geworden.

Ben je geen ervaren sporter, dan ben je in het voordeel. Wanneer je begint met roeien zal je relatief veel sneller vooruitgang boeken. Zorg wel voor een verstandige opbouw. Je kan ons beginners schema roeitrainer volgen.
Bijkomend voordeel is dat je veel calorieën verbrand. Wanneer je meer calorieën verbrand dan je inneemt, zul je afvallen. Lees ook ons artikel over afvallen op de roeitrainer.

Jouw mentale gezondheid

Dat er een koppeling is tussen je lichamelijke en geestelijke gezondheid is algemeen bekend. Tijdens het roeien maak je je hoofd leeg, dat is goed om los te komen van je werk en of andere zaken die in je hoofd spelen. Dat maakt dat je daarna weer met een frisse blik naar dingen kunt kijken.

Mens sana in corpore sano
Een gezonde geest in een gezond lichaam

Een ander voordeel is dat je na een workout aan het eind van de dag lichamelijk moe bent en dus beter zult slapen. Een betere nachtrust is goed voor jouw mentale weerbaarheid.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachine