Afvallen roeitrainer: Hoe val je af op de roeimachine?


🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


In deze blog gaan we in op vraag: afvallen roeitrainer, hoe werkt dat? Een indoor roeitrainer is een ideaal toestel om in beweging te komen. We weten allemaal dat beweging goed voor ons is. Een gezonde geest en een gezond lichaam gaan samen. Op een roeitrainer kan je op ieder niveau trainen. Ook als je niet gewend bent veel te sporten of te bewegen kan je eenvoudig beginnen.
Mensen zoeken ook naar roeitrainer afvallen en roeimachine afvallen.

Afvallen roeitrainer

Het principe om af te vallen op een roeitrainer is eigenlijk behoorlijk simpel. Wanneer je meer verbrand dan dat je aan brandstoffen inneemt, val je af. De uitvoering van dit principe is toch voor veel mensen een behoorlijke uitdaging.

De eerste stap is natuurlijk dat je voor jezelf beslist of een roeitrainer voor jou het ideale fitness apparaat is. Feit is dat je heel veel calorieën kan verbranden op een roeitrainer. Dat komt doordat je heel veel spiergroepen traint. Meer dan bij andere fitnesstoestellen.

Een fabeltje is dat je een topsporter moet worden. Met regelmatig matig tot intensief bewegen kan je al heel veel gezondheidswinst behalen. Afvallen is daar slechts een onderdeel van.

Meer verbranden minder brandstofinname

Wij geloven dat de beste manier om af te vallen is bewegen in combinatie met een goed (aangepast) voedingspatroon. Het mes snijdt dan aan twee kanten, me er verbranden, minder inname brandstoffen. Tijdens het bewegen op de roeitrainer kan je veel calorieën verbranden.
Vraag: Hoeveel calorieën verbrand ik op een roeitrainer?

Verstandige opbouw voor afvallen roeitrainer

Waar wij ook in geloven dat je dit langzaam op moet bouwen en dus de weg der geleidelijkheid moet bewandelen. Ook hoef je niet al te streng te zijn voor jezelf. Qua voeding mag je best een keer zondigen als het maar niet te vaak en te extreem is. Je houdt het op deze manier langer vol en kan heel langzaam een andere levensstijl op het gebied van bewegen en eten introduceren.

“Wat helpt is dat je een vorm van
bewegen vindt die je leuk vindt”

Roeitrainer afvallen: Bewegen is (wordt) leuk

Belangrijk is ook dat je eerst de tijd neemt om te ervaren dat een vorm van bewegen leuk is. Passende spreekwoorden hierbij zijn: Alle begin is moeilijk en Oefening baart kunst. Je zou kunnen proberen om iets drie maanden vol te houden en kiezen voor een verstandige opbouw in deze drie maanden. Vaak zal je merken dat door de oefening en de positieve gevolgen op je lichaam en geest je het bewegen op de roeitrainer steeds leuker gaat vinden.

Op deze site kan je een goed schema voor beginners op de roeitrainer vinden. Dit schema bevat een geleidelijke opbouw en zorgt ervoor dat je het roeien leuk blijft vinden. Volg dit schema (12 weken) en na 12 weken zal je je een veel fitter mens voelen.

Tip: Vul op 365sport.nl de handige rekentool hoeveel calorieën verbrand je op de roeitrainer in!

Roeitrainer afvallen: Geen crashdieet

Waar wij niet in geloven is een crashdieet zonder te bewegen. Een heel streng dieet geeft op korte termijn misschien het meeste resultaat, maar dat houdt geen mens vol. Wat je vaak ziet is dat mensen die zo een dieet volgen vaak heel snel (te snel) afvallen maar daarna weer in hun oude patroon terugvallen en weer aankomen.

Afvallen roeitrainer

Afvallen roeitrainer: Over gewicht en zo

Ga op een weegschaal staat en je meet je gewicht. Wil je afvallen dan moet je gewicht minder worden, simpel toch? Wij nuanceren het een beetje.

Afvallen roeitrainer: Gewicht is niet het belangrijkste

Mensen vragen zich af: Hoe val ik af op de roeitrainer? met als doel voor ogen om zoveel mogelijk gewicht te verliezen. Wij vinden dat dit niet de juiste doelstelling is. Het doel moet zijn fit en dus gezond te zijn. Wat daar voor gewicht bij hoort is voor iedereen verschillend.

Door meer te bewegen op de roeitrainer verbrand je makkelijk veel calorieën. Elders op deze site geven we aan hoeveel calorieën je kunt verbranden tijdens het bewegen op een roeitrainer.

Afvallen roeitrainer: Wat is mijn optimale gewicht?

Op de vraag wat jouw optimale gewicht is, is geen eenduidig antwoord te geven. Dat is namelijk voor iedereen verschillend. Jouw (optimale) gewicht is bijvoorbeeld afhankelijk van jouw botopbouw, jouw spiermassa en jouw leeftijd.

Hoe weet ik dan of ik goed bezig ben?

Tegenwoordig bestaan er ‘slimme’ weegschalen. Deze kunnen je inzicht geven hoe jouw lichaamssamenstelling is.
Wanneer je jezelf regelmatig weegt / je lichaamssamenstelling meet, dan kan je zien of je vooruitgang boekt. Je vetmassa zal afnemen en je spiermassa toenemen. Ook zal je gewicht afnemen, maar spieropbouw is minstens zo belangrijk.

Afvallen roeitrainer - gebruik een slimme weegschaal

Er zijn ook andere manieren om te weten of je goed bezig bent. Maak een foto van jezelf in badkleding aan het begin van een trainingsschema en aan het eind. Als het goed is zie je verschil. Luister ook goed naar je lichaam, als het goed is voel je fitter worden. Je krijgt een betere conditie en meer energie, je nachtrust wordt beter. Het kan ook zijn dat je eventuele stress ‘van je af traint’.

Voordelen van een work-out op de roeitrainer

Bijkomende voordelen van het bewegen op een roeitrainer zijn dat je meer spieren gebruikt en je hart/longen oefent. Gebruik je meer spieren is het resultaat dat je meer spiermassa opbouwt. Het kan dus zijn dat het afvallen in gewicht (deels) gecompenseerd wordt door toename in gewicht van de spieren. Je figuur verandert en je fitheid neemt toe, maar je gewicht neemt nauwelijks af.

Meer informatie
Welke spieren gebruik je op de roeitrainer?

Door het oefenen van je hart/longen zullen deze sterker worden, ook hierdoor neemt je fitheid toe, ondanks dat je gewicht hierdoor niet zal verminderen.

Conclusie: Gewicht is niet de enige graadmeter als het gaat om je totale gezondheid. Realiseer je dat er meer voordelen zijn wanneer je meer beweegt. Of dat bewegen nu op de roeitrainer gebeurt of niet.

Meer informatie
Wat zijn de voordelen van een roeitrainer?

Hoe kan ik afvallen op een roeitrainer?

Hoe val je nu af met oefenen op een roeitrainer? Zo doe je dat:

Ga voor resultaat op de lange termijn

Focus je op resultaat op de lange termijn, voorkom het jojo effect en volg geen crash dieet.

Kom in beweging

Work-outs op de roeitrainer zijn een prima manier om calorieën te verbranden en je spieren sterker te maken. Je zult merken dat het steeds leuker wordt naarmate je meer geoefend bent.

Oefen op de juiste manier

Oefen slim! Let op de juiste houding. Bouw de omvang van je oefeningen langzaam uit, oefen zeker in het begin op een lage intensiteit (vetverbranding). Zorg voor een gevarieerd oefenschema met voldoende rust.

Zorg dat het mes aan twee kanten snijdt

Meer bewegen is OK, je verbrandt meer. Zorg dat je ook iets mindert met de inname van brandstof. Doe dit heel geleidelijk, dan hou je het het langst vol. Jezelf een keer belonen met wat lekkers mag, maar niet te vaak.

Vindt je gewicht niet belangrijk

Je gewicht is niet belangrijk. Het is belangrijk dat je fit bent. Een goede conditie en sterke spieren zijn belangrijk. Net zoals gezonde voeding. Verander je patroon, meer bewegen, verstandiger eten.

Zet door

We zeggen niet dat het makkelijk is. Maar doorzetten is wel de basis van succes op lange termijn. Wat je ervoor terug krijgt is een fitte en vitale IK.

Heel veel succes!

Veel gestelde vragen

Hoeveel calorieën verbrand je op de roeitrainer?

Ga uit van gemiddeld 700 cal per uur. Dat geldt voor een goed getrainde 67 jarige man van 90 kg. Voor iedereen is dat anders. Wil je meer weten lees dan alles over calorieverbruik op de roeitrainer.

Hoelang moet je trainen op de roeitrainer om 1 kg lichaamsgewicht kwijt te raken?

Om 1kg lichaamsgewicht kwijt te raken moet je ongeveer 8000 calorieën verbranden. Bij een gemiddeld caloriegebruik van 700 cal/uur moet je dus ongeveer 12 uur roeien om dit te bereiken.

Waarom is roeien goed om af te vallen?

Buiten de calorieën die je verbrand, train je ook veel spieren. Je krijgt dus meer spieren. Spieren verbranden in rust ook calorieën. Dus hoe meer spieren hoe makkelijker om je gewicht op peil te houden.

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie