Rowperfect ergometer – is de rp3 erg een roeisimulator?

Rowperfect ergometer – is de rp3 erg een roeisimulator?

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Rowperfect heeft de rp3 roeimachine ontwikkeld om de manier met als doel de beweging van het roeien op water zoveel mogelijk te benaderen. Er bestaan twee modellen, de rp3 model S en de rp3 model T. De rp3 dynamic is de eerste zelfverklaarde roeisimulator en de rp3s wordt ook wel de rp3 classic genoemd. De rp3t is de doorontwikkelde versie van de rp3s en ook weer een stuk duurder.
De Rowperfect app is gratis Rowperfect software. Rowperfrect Nederland: ontworpen in ons eigen land.

Wij bespreken deze rp3 roeimachines en vertellen je wat de verschillen zijn met andere roeitrainers.

Voor wie bedoeld?

Deze rp3 roeimachines zijn ontwikkeld voor roeiers die op wedstrijdniveau aan roeien doen. De standaard voor indoor roeien is tot nu toe nog steeds de Concept2. Met de Rowperfect rp3 claimt men dat de roeibeweging beter wordt benadert. In tegenstelling tot andere roeitrainers beweegt niet alleen het bankje, maar ook het vliegwiel. Het onderstaande filmpje brengt dat goed in beeld.

Ook wordt er geclaimd dat bij toproeiers die krachttrainingen doen er op een Concept2 veel ruggebruik achter in de haal plaats vindt wat ‘in de boot’  eigenlijk niet gebeurd en ook niet op de Rowperfect rp3

Rowperfect vs Concept 2

In deze paragraaf beschrijven we de verschillen tussen de Rowperfect vs Concept2. De grootste verschillen hebben we op een rij gezet voor je:

 • Dynamisch
  De Rowperfect is meer dynamisch doordat niet alleen het bankje beweegt tijdens het roeien, maar ook het vliegwiel.
 • Roeibeweging
  De roeibeweging wordt iets beter benadert is de claim, en dan met name bij krachttraining.
 • Meetwaarden
  De resultaten op de Rowperfect zijn onderling vergelijkbaar, die op een Concept2 ook. Echter de resultaten van de Rowperfect zijn niet één op één te vergelijken met die van een Concept2. De Rowperfect zal snellere tijden geven.
 • Aanschafprijs
  De aanschafprijs van de Rowperfect is ongeveer twee keer zo hoog als die van de Concept2

Conclusie vergelijk Rowperfect vs Concept2

Gezien het enorme prijsverschil tussen beide machines raden wij de Concept2 aan voor thuisgebruik. De Rowperfect biedt te weinig meerwaarde en omdat de Concept2 een veel grotere groep actieve gebruikers kent biedt de Concept2 veel meer mogelijkheden. Denk aan het gebruik van de ergdata app en het logboek van Concept2 waarvan je gebruik kunt maken.

Is de Rowperfect rp3 een roeisimulator?

Wij vinden van niet. Het is net zo als andere roeitrainers een prima manier om indoor te trainen, maar simuleert niet het gevoel van roeien in een boot.
Je zit bij games en apps steeds meer dat de werkelijkheid steeds dichter benadert wordt. Bijvoorbeeld bij (duurdere) fietstrainers dat het klimmen en rijden over kasseien al voelbaar is tijdens jouw fitness sessie. Een ander voorbeeld dat je bij een autorace simulator al aan het stuur andere krachten voelt afhankelijk van waar je rijdt.

Hoe mooi zou het zijn als je bij het roeien op een simulator afgestraft wordt als je je roeispaan te vroeg ‘het water’ insteekt. Het zal nog wel een tijdje duren voordat er betaalbare simulators op de markt komen die dit kunnen. Wil je echt het roei-gevoel krijgen misschien toch maar lid worden van een roeivereniging?

Meer informatie

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie