Beschermmat roeitrainer kopen of fitnessmat gebruiken?

beschermmat roeitrainer kopen of fittnessmat gebruiken?

🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Een antislipmat of beschermmat roeitrainer beschermt je vloer tegen beschadigingen en voorkomt dat jouw roeitrainer zich verplaatst bij intensievere workouts.
Er bestaan hiervoor speciale fitnessmatten. Niet iedere fitnessmat aanbieding is geschikt voor de roeitrainer. Zoek maar eens op fitnessmat Action, fitnessmat Blokker, fitnessmat Decathlon Kruidvat, of fitnessmat dik. Fitnessmatten zijn er in legio soorten en maten.
Wat maakt nu dat een fitnessmat geschikt is als beschermmat roeitrainer? En wanneer ga je nu een beschermmat roeitrainer kopen? Wij helpen je verder.

Met vloertegels kan je hetzelfde resultaat bereiken. Het nadeel is dat het klaar zetten en opruimen wat meer tijd in beslag neemt. Gebruik je een vaste opstelling dan geldt dat nadeel natuurlijk niet. Let wel op dat je voldoende tegels bestelt 😉

Wanneer is een beschermmat roeitrainer nodig?

Met name bij goedkope roeitrainers die wat lichter zijn kan je er last van hebben dat de roeitrainer niet op dezelfde plek blijft staan. Is dit het geval check dan eerst eens of je wel de juiste houding hebt en de juiste roeibeweging maakt. Door dit te verbeteren kan je het euvel misschien zonder de aanschaf van een mat verbeteren.

Check ook de steunen van jouw roeitrainer. Geeft deze voldoende bescherming, zodat jouw vloer niet beschadigd? Bij nieuwe roeitrainers is dat meestal wel zo. Heb je een roeitrainer met wat meer ‘vlieguren’ dan kan deze bescherming wel eens wat minder worden. Het is zonde als jouw mooie vloer hierdoor beschadigd.

Voordelen beschermmat roeitrainer
Stabiliteit, je roeitrainer blijft op dezelfde plek staan
Bescherming vloer tegen beschadiging en zweet
Geluiddempende werking voorkomt geluidsoverlast

Zweet je overmatig veel, ikzelf heb daar last van, dan valt het zweet op de beschermmat en niet op je vloerbedekking. Misschien iets om mee te nemen in jouw keuze.
Een ander voordeel is dat een beschermmat ook een geluiddempende werking heeft. Wel zo prettig voor jouw omgeving.

Beschermmat roeitrainer kopen – Waar op letten?

Ga je een beschermmat roeitrainer kopen? Ga dan na of de lengte voldoende is. Meet de lengte van jouw roeiapparaat (van voorste steun tot achterste steun) en check of de mat lang genoeg is. Uiteraard moet de mat ook breed genoeg zijn.
Een beschermmat zal van iets steviger materiaal gemaakt zijn, tegen het doordrukken van de voetsteunen.

Misschien heb je al een fitnessmat in huis en kan je deze gebruiken. Dat is natuurlijk wel de goedkoopste oplossing. Een voorwaarde is dat de fitnessmat in ieder geval lang en breed genoeg is.
Heb je een fitnessmat met de juiste lengte, check dan dat deze niet te zacht is en stuk gaat door de druk van de steunen.

beschermmat roeitrainer kopen of fitnessmat gebruiken voor rek- en strekoefeningen

Voordeel is dat je de beschermmat ook voor fitness oefeningen kunt gebruiken.

Fitnessmatten

Bij het trainen op een roeitrainer gebruik je veel spieren. Het is verstandig om na jouw training ook wat grondoefeningen te doen. Je kan dan rek- en strekoefeningen doen, die de lenigheid bevorderen. Door het doen van deze oefeningen kan je blessures voorkomen. Je traint kracht (op de roeitrainer) en lenigheid (rek- en strekoefeningen) de ideale combinatie.

Bij deze grondoefeningen is een fitnessmat handig. Wij geven een overzicht:

banner

Kies jouw budget voor een roeimachineWij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons Advertentiebeleid.


Henk

Op Roeitrainer365.nl geven wij veel informatie over roeitrainers. Wij vinden dat een roeitrainer het beste fitness toestel is waarmee je thuis aan je algemene fitheid kunt werken. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365

Plaats een reactie