Wedden op (indoor) roeiwedstrijden


🙋 Actuele aanbiedingen: Bekijk nu de actuele roeitrainer aanbiedingen


Als fervent gebruiker van een roeimachine vroeg ik me af of het ook mogelijk is om te wedden op (indoor) roeiwedstrijden. Bij voetbal, basketbal, vechtsporten zoals bijvoorbeeld boksen wist ik wel dat je op wedstrijden kunt wedden. Ook paardenraces zijn populair om op te wedden, vooral in het buitenland gaan daar grote bedragen in om.

Als je wel eens in Engeland bent geweest dan weet je dat daar bijna op iedere koek van de straat bookmaker kantoren zijn. Tegenwoordig gaat het wedden natuurlijk ook steeds meer on-line.

Het wedden op roeiwedstrijden is ergens rond 1715 in Engeland begonnen. Daar organiseerden professionele zeelui roeiwedstrijden op de Theems in London. Voor die tijd werden er al roeiwedstrijden in Egypte over de Nijl gehouden.

Op welke soort roeiwedstrijden kan je wedden

Het is alleen mogelijk om op hele grote roeiwedstrijden te wedden, zoals wedstrijden tijdens de volgende elementen:

  • Olympische spelen
  • Wereldbeker roeien
  • Wereldcup roeien

Dit zijn internationale wedstrijden. Het is dus niet mogelijk op wedstrijden in een kleinere competitie of Nederlandse wedstrijden te wedden. Misschien maar goed ook, want dat zou fraude in de hand kunnen werken. Bij de genoemde grote internationale wedstrijden is dat natuurlijk niet zo, de sportieve belangen zijn daar te groot en de hele wereld kijkt mee.

Het is op mogelijk om op verschillende manieren te wedden:

  • Wedden op de winnaar (van het hele toernooi, een wedstrijd of een kwalificatiewedstrijd)
  • Gokken op de top 3 (in willekeurige volgorde)
  • Onderlinge resultaten tussen twee roeiers of roeiteams

Kortom genoeg mogelijkheden om te wedden.

Wedden op de (historische) Boat Race

Eén van de meest bijzondere wedstrijden die ik tegenkwam waar je op kan wedden is de ‘Boat Race’. Dat is een befaamde wedstrijd tussen de roeiteams van de Oxford en Cambridge universiteit. Deze race wordt jaarlijks gehouden en werd in 1829 voor het eerst gehouden.

Wist je dat
De befaamde Boat Race tussen de roeiteams van de universiteiten van
Oxford en Cambridge slechts 1 maal in gelijkspel (Dead Heat) is geëindigd?

Je kan op verschillende manieren wedden voor deze race. Niet alleen op wie de race wint, maar ook op andere manieren namelijk:

  • Op de bootlengte waarmee geworden wordt wedden, oftewel met hoeveel verschil er gewonnen wordt
  • Je kan wedden op ‘Dead Heat’ oftewel gelijkspel
  • Wedden op de winnende tijd
  • Ook de startpositie kan op gewed worden, er zijn 2 startplaatsen (Middelsex en Surrey) en de ’toss of the sovereign’ bepaalt aan welke kant Oxford of Cambridge start.

Hieronder een verslag van de boatrace uit 2018, Cambridge traditiegetrouw in lichtblauwe shirts en Oxford in donkerblauwe shirts.

Wedden op indoor roeien

Alhoewel indoor roeien steeds populairder wordt en er ook officiële wedstrijden en kampioenschappen worden georganiseerd, lijkt het nog niet mogelijk om op indoor roeiwedstrijden te wedden. Dit is volgens ons een kwestie van tijd voor dat wel mogelijk is. We houden het in de gaten.

Wil je in de tussentijd op andere sporten wedden dat kan dat bij het Nederlands casino.banner

Kies jouw budget voor een roeimachine